Inomhusträning del 1

Äntligen var det dags för premiären av säsongens inomhusträning. Som jag har längtat! Denna säsongen så har jag och Maria valt att hyra en av HallåHunds inomhushallar, främst för att göra en satsning på agilityn, men även en del freestyleträning lär det bli framöver.

Vi började denna gången med en bana, som jag och Embla hade fördelen att ha kört tidigare i somras. Då gick det bra efter lite velande hit och dit, så det var spännande att se hur det skulle gå nu när jag och Embla har bättre kontakt och har lärt oss mer. Tyvärr var hon lite övertaggad, vi har ju inte kört agility på över en månad och knappt ens träffats på lika lång tid. Dessutom blir det annorlunda när man är inomhus, då är det begränsat utrymme, och underlag som inte sviktar det allra minsta när man springer och dessutom är det såpass stumt i s om struktur, så det blir tvärstopp så fort man bromsar upp lite i kurvorna. Ja det krävs att man lär sig springa i en inomhushall helt klart!

Med tanke på förutsättningarna när vi startade, så var det som upplagt för att det skulle bli pannkaka. Jag var nog inte riktigt koncentrerad, och Embla var övertaggad och for iväg som skjuten ur en kanon och glömde lyssna och titta vad jag ville hon skulle göra. Men vi tog oss runt banan ändå, tills vi kom till slalomet, (eftersom ingen av hundarna hade tagit slalom i en bana tidigare hade vi satt upp 4 pinnar bara, med bågar) skitläskigt sa Embla, och vägrade gå nära. Efter lite lirkande kom hon igenom iaf, och sen blev det bollfest! Jag bestämde mig för att ta slalomet ett par gånger extra, istället för att köra ett varv till på banan. Det gick bättre då, när vi lugnt och sansat tog oss igenom slalompinnarna med massor av godis på vägen, men läskiga var dom minsann ändå!

Paus för våran del och öva passivitet bredvid banan, satt precis jämte/bakom en av tunnlarna så det var en stor svårighet för Embla att ligga still och avkopplat när Molle for förbi som ett skott. Men med massor av gott godis och lugnande klappar så lyckades vi hyfsat iaf.

När det blev våran tur valde vi att bryta innan slalomen, och få flöt banan på mycket bättre när jag slapp oroa mig för slalomet. Vi testade olika håll på hinder nummer 6, olika byten på hinder nummer 7 och testade hur långt jag behövde följa med för att hon skulle ta tunneln vid nummer 4.

Efter någon paus gick vi även in och la tid på bara slalomets 4 pinnar. Det är fortfarande jätteläskigt tycker Embla, men med massor av godis och sen boll efteråt så var det helt okej iaf. Kul att vi har massor att träna på under vintern!

image

Från Grunden är grunden, vi valde dock att korta ner slalomet till 4 pinnar.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s