Inomhusträning del 2

Inför denna träning valde vi att dela upp hallen i lite olika stationer, så att vi båda kunde träna och hålla igång precis så mycket som vi själva ville, samtidigt var det grym träning för hundarna att vänja sig vid att någon annan sprang och höll på precis intill. Perfekt tävlingsträning! Stationerna var följande:

Triangelslalom:
Här byggde vi upp ett slalom där alla 3 sektionerna stod som i en triangel. På så sätt kunde hunden vänja sig vid uthålligheten det krävs att ta 12 pinnar, men vi som förare hade hela tiden möjligheten att bryta mellan 2 sektioner för att kunna belöna. Med Embla la jag mest fokus på en sektion, med dubbla bågar och bra med energi innan, under och efter slalomet. Efter mycket lirkande och lockande tog hon det rätt så bra faktiskt. Däremot insåg jag snabbt att jag är tvungen att bromsa henne lite precis när hon tar första porten, annars blir hon för ivrig och hoppar över/kryper under bågarna. Till sist tog vi till och med två sektioner i följd!

image

Ljudträning med gungan:
Det innebar mest att vi satt och tittade på och åt godis när Molle tog gungan, eller kampade och lekte för fullt. Ljudet är lite läskigt tycker Embla, särskilt när man är inomhus och ljudet studsar mot väggarna på ett annat sätt. Dessutom blir smällen högre när det är ett hårt golv, istället för en gräsmatta under. Grymt nyttig träning för Embla! Även om vi aldrig kommer träna några balanshinder, så är det bra att hon vänjer sig vid ljudet tills när vi i framtiden ska tävla – kan inte ha en hund som stänger av och blir jättelåg av ett ljud i klassen före/på banan intill.

Staketet:
Här var det egentligen mer en övning för min del, att bli medveten och ta kontroll över smådetaljer i mina rörelser. Dessutom att lära Embla att inte bli för ivrig, man kan inte bara springa rakt fram när någon ropar på en. Måste jobba vidare med det här ”häråt”-ljudet!

image

Något suddig bild, men den får duga i brist på annat. Är det kass ljus så är det..

Runt:
Körde även lite ”runt” på ett av hindren från staketet. Vill att hon verkligen ska lära sig vad det betyder, att hon ska runda hindret och hoppa det mot mig. Men hon har svårt för att förstå det.. Hon vill gärna ta svängen åt samma håll hela tiden, och beroende på hur jag skickar henne på hindret så kör hon antingen runda först och hoppa sen, eller hoppa först och runda sen. Jaja, bara till att nöta på och bli ännu tydligare med kommandot och stenhård på att belöning uteblir om man gör fel. Jag vet att hon kan det egentligen.

image

Favoritbollen, iaf om vi både ska kasta och kampa.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s