Inomhusträning del 3

Denna gången fick Milo följa med på träningen istället. Dels för att det hade varit en intensiv helg för Emblas del, men också för att jag även vill kunna träna mina egna hundar inomhus då och då under denna vintern, det är till största delen för deras skull som jag egentligen tog tag i att hyra någon hall från första början. Å andra sidan nu när vi lär in mycket trick behöver vi egentligen inte så mycket utrymme, så våran träningsmatta hemma duger bra. Men miljöträningen är välbehövlig, att framförallt Milo lär sig att kunna prestera trots att han är på ett ställe där det är massa spännande nya dofter. Vi tränade bland annat på detta:

Slalom mellan armarna:
Ett lurigt och svårt trick att lära in. Milo är ju van vid att jag lockar för att hjälpa och visa vad jag vill, för att sen klicka och belöna när han gör rätt. Men nu när jag skulle stå med båda händerna i golvet hade jag liksom ingen hand över för att locka och visa.. Jag gjorde helt enkelt så att jag visade ett par gånger per arm, sen stoppade jag godisen i munnen, klickern i ena handen och hetsade Milo med rösten till att göra något, och visade med huvusrörelser åt vilket håll han skulle gå. Det gick förvånansvärt bra, men vi kom bara så långt som till att han rundade ena armen. Får se när polletten trillar ner att han ska gå i en åtta runt båda armarna.

image

Mellan alla nyinlärning latjade vi lite med några ”gamla godingar” som tex ”buga”. Kommandot börjar sitta bättre och bättre.

Slalom mellan benen:
Detta är mest ett uppvärmningstrick just nu, för att det sitter såpass bra. Det är ett bra sätt för oss att värma upp med en bra kontakt, men också att träna uthållighet mellan belöningarna. Som vanligt går detta trick som en dans.

Runt:
Något vi behöver öva mer på så jag kan få bort handhjälperna ännu mer. Men det går åt rätt håll, och är redan på en helt okej nivå.

Snurr/spinn:
Denna eviga signalkontroll! Snart borde han väl lära sig tycker man?

Backa:
Detta kommandot måste sitta bättre, oberoende av vad jag gör eller vart vi är. Men det går sakta åt rätt håll, snart kommer vi nog inte ens behöva värma upp intill en vägg.

image

Öva på att backa ut från matte och utföra något trick innan han fick komma in och få belöning.

Lek och energi i hallen:
Överlag hade vi mycket jagelekar, konkurrenslekar om godis, att jag kastade iväg en godis som han fick jaga efter – allt för att han ska associera freestyle och träningshall med hög energi och att allt är roligt. Behöver jag ens säga att Milo tyckte det har superskoj att jaga godis tillsammans med matte?

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s