Laser och massage

Ikväll var vi iväg hos Anna på Hund i Harmoni igen, denna gången var det tid bokat för båda hundarna. Nu när jag äntligen hittat rätt med Anna, och ändå åker dit titt som tätt med Dixon, så har vi bestämt att hon ska kolla igenom Milo och framförallt hans rygg 2 gånger per år. Vill ha chans att upptäcka i god tid om det är något som börjar krångla med ryggen igen, om jag tränar honom för hårt eller för lite.

Vi började med Dixon, som imponerade ordentligt! I vanliga fall brukar han tolerera att Anna smyger fram en liten hand efter lasern, med lite akupressur en kort stund där det är som värst. Men idag fick hon börja med massage, över hela ryggen och bakbenen. Jag satt som i chock för det var så häftigt att se skillnaden. Sedan laser som vanligt innan BoT-täcket kom på och han fick klättra upp på min axel för att sen mysa i knät under tiden Milo behandlades.

image

En något skeptisk Milo i början av massagen.

Milo tyckte det hela var lite skumt, dessutom var husse lite osäker på hur han skulle agera för att hjälpa Anna och Milo på bästa sätt. Men efter ett tag hittade alla det sättet som funkade bäst, sen flöt hela behandlingen på utan problem. Milo fick höra att han var jämt och fint musklad, att det inte kändes någon ärrvävnad efter hans diskbråck, så matte fick beröm för bra rehabtränat. Enda var väl att han var lite kort i musklerna i midjan, vilket kan bero på att han spänner sig i förebyggande för att inte riskera att få ont i ryggen. Men med lite massage av Anna och även hemma av matte så skulle det ge med sig fort. Däremot skulle Milo behöva gå ner något hekto till, för att kunna muskla sig så bra han bara kan.

Vi pratade också om hur vi ska gå till väga med vinterträningen av hundarna, framförallt av Dixon. Nu är det slut på långpromenaderna för hans del, framförallt dom lösa (han får gärna gå lös kortare stunder men inte promenera lös), utan nu är det bättre att lägga fokus på att gå på rätt sätt, och då hellre kort och rätt än långt och fel. Så för att bibehålla musklerna han har nu så ska vi testa på att gå på rullband, något vi kan fortsätta med hemma sen om det fungerar bra. Vi ska också komma igång med vattenträningen på hemmaplan, däremot inte nere hos Anna i dagsläget för hon vill inte riskera att förstöra relationen och förtroendet hon har byggt upp hos Dixon. Så nu laddar vi inför en bra vinter med mycket och hal is (Dixon går bättre på alla 4 då), och bra träning inomhus utöver det.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s