Vattenträningen har dragit igång för säsongen!

Idag, efter att jag varit på inomhusträningen med Embla, ätit lunch lite så, så packade jag ihop en väska med massa godis, BoT-täcken, flytvästar och min elektriska värmefilt, åkte upp till mammas lägenhet med båda hundarna som sällskap, för att dra igång säsongens första vattenträning.

Tanken är att minst en gång i veckan åka dit och låta hundarna gå eller simma i badkaret, för att se till att dom bibehåller dom muskler dom har lyckats få under sommaren och hösten.

Först ut var Milo, som fick gå i vattnet. Det blev 8 intervaller (räknar bara dom aktiva) där han gick i 1 minut och vilade i 30 sekunder. Vi är noga med att han alltid ska gå i åttor, så han musklar sig jämt på båda sidorna. Han höll bra tempo och energi, och verkade tycka att det var helt okej att gå i vattnet, kanske ingen favorit, men helt okej. Det duger för mig! Vatten upp till hasorna hade vi, och nästa gång höjer vi nog vattennivån något då det gick väldigt lätt för honom idag.

image

image

Här syns Milo sista tider på intervallen.

Dixon fick prova att först gå i vattnet, men han totalvägrade, tog inte ens godis när han stod still. På med flytvästen och höja vattennivån så han kunde simma istället. Med tanke på att Dixon hatar vatten, så mjukstartade vi med ganska så lätt och kort träning. Det blev 3 intervaller med 30 sekunder simma, 1 minut vila och äta baconost. Nästa gång kör vi nog på dubbelt så många intervaller, men håller dom fortfarande såhär korta, och matar på med godis så mycket han vill ha – att simma ska vara helt okej och ske på ett avslappnat sätt.

image

Vilar lite i en av pauserna. Då får man hänga mot kanten för att känna trygghet, och matte håller ett stadigt tag runt/under bröstkorgen.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s