Heldag i Jönköping

Vakna av alarmet en ledig dag, tidigare än man tänkt sig. Klä sig extra varmt, i lager på lager. Göra varm choklad och hälla på termos, göra mackor att äta ute ”på fält”. Åh vad jag älskar att förbereda inför en heldags utflykt! Denna gången styrde kosan mot Jönköping än en gång, till bästaste Ida och Monica, med Embla i bagaget som vanligt.

Väl framme och lite hälsande på hundar så begav vi oss iväg på våran vandring. Vi gick i ett naturreservat, rena drömmen att gå i!
image

Promenadsällskapet för dagen, plus Embla.

Efter drygt 7 km i kuperad terräng stannade vi och tog en fika. Hundarna skötte sig över förväntan allihop, med tanke åt att Embla och Tuva bara tittat på varann i somras och för någon vecka sen när jag var på kennelträff där Embla var med, Mixi hade aldrig träffat Embla och det hade heller inte lilla Nobu gjort. Men det gick jättebra med allihop.

image

Finaste hundarna!

När promenaden nästan var klar gick vi över ett stort fält där vi släppte Embla och Tuva, och stundtals Nobu så hundarna kunde leka lite och släppa loss. När alla andra hade kopplat upp sina hundar igen passade jag på att kasta lite boll med Embla, då dom hade ett skjutfält längre bort och jag märkte att hon blev påverkad av smällandet. Hon lekte glatt med bollen och brydde sig inte om skjutandet så mycket. Det märktes att hon hörde det, men inget mer än så. Skönt det!

image

Lek och bus med Tuva.

Väl tillbaka gick vi hem till Ida och tog en fika. Jag valde att ha Embla kopplad i början eftersom Ida har katter och jag inte vet hur Embla reagerar på sånt. Men efter ett tag när vi märkte att katterna var still på samma ställe så åkte kopplet av. Istället letade Ida fram sina leksakslådor och gick loss på dom med Embla – äntligen en hund som gillar att leka!

Embla har skött sig över förväntan hela dagen. Sååå duktig tant! Gått med massa okända hundar, människor hon inte känner jätteväl, gått långt i helt ny miljö, varit inne i en ny lägenhet och kikat på katter, lekt massor med en nästan främmande människa, i ny miljö. Hon bara fortsätter att imponera, bästaste svartvita tanten! ❤

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s