Inomhusträning del 5

Idag var det ju dags för inomhusträning igen, denna gången i sällskap av Maria och Molle igen – precis som det ska vara! Som vanligt körde vi på lite olika stationer så vi båda kunde träna på det vi kände var mest aktuellt just där och då, samt att vi kunde träna samtidigt som varandra, på olika stationer.

image

Slalom, två sektioner i följd:
Denna gången vände vi om på hur slalomet stod och det gick kanon! Åtminstone efter att Embla hade fått göra av med lite energi på annan station så hon inte var för ivrig i slalomet och hoppade över bågarna. Efter ett tag testade vi till och med att ställe slalomet på en rak rad efter varandra, för att senare sätta ihop det. När träningen var slut satt ett 8-pinnars slalom helt perfekt (visserligen med bågar, men ändå).

image

Duktig tant som klarat ett helt rakt slalom, med 8 pinnar!

image

Framåtsug:
Denna övningen körde vi först bara hindren rakt fram. Insåg att jag tyvärr slarvade med den träningen i somras med Embla när vi började med agilityn, eftersom hon redan hade bra hindersug. Men nu minsann ska hon också lära sig kommandot ”fram”. Dom första gångerna körde vi att hon satt i starten, jag gick och la leksaken i slutet, gick tillbaka till Embla, höll i selen och ”hetsade” på leksaken innan jag släppte och gav kommando. Hon drog iväg med både bra tempo och bra sug framåt. Snart kunde vi göra likadant men att jag inte behövde hetsa henne på leksaken, farten var där ändå! Och snart behövde inte ens leksaken ligga i slutet längre, räckte med ett enkelt kommando och att kasta leksaken när hon skulle ta sista hindret. Lättlärda, bästaste svartvit! 💜

image

Hoppa högt, fort och långt gjorde hon idag minsann!

Inte låsa på hinder:
Här körde vi med samma banuppbyggnad som i förra övningen, men här utnyttjade vi även tunneln. För efter att suget framåt hade blivit tillräckligt bra så var det dags att börja köra en fuling och se hur mycket hon faktiskt lyssnade på mig. Att ta två hinder först, in i tunneln och sen dom två sista hindren. Detta tyckte Embla var riktigt svårt, och det krävde ett par repetitioner innan hon förstod att hon inte skulle rakt fram längre. Och när hon väl började söka tunneln bra, var det dags att köra på rakt fram igen. Inte lätt att vara tant som har så kul så hon glömmer lyssna på sin förare 😉

image

Men tunneln, den är rolig den!

Starter:
Starterna jobbar vi vidare med hela tiden, jag är elak och skuttar runt, hoppar över hinder, kastar leksaker, står i startposition och säger alla möjliga konstiga ord – det går bättre och bättre hela tiden! Snart är det tillräckligt säkert för att ha på tävling.

Ljudträning med gungan:
Den där gungan är bra läskig när den smäller ner, men idag var hon såpass fokuserad på vad vi gjorde att hon knappt ens hade tid att lyssna på gungan när den smällde till. Hon hör den fortfarande, men blir inte alls lika påverkad av den längre. Såå skönt att det börjar släppa!

image

Trött tant efter ett roligt och tufft träningspass, såklart med den nya favoritleksaken även när hon vilar.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s