Simningen går… framåt.

Även småhundarna fick träna lite idag, men dom fick nöja sig med varsitt pass i badkaret under kvällen. Plus massa lekträning under dagen!

Angående leken så har vi nu plockat bort alla leksaker i lägenheten, för att uppmuntra till att hundarna vill leka med oss, när vi vill. Just nu lägger vi allt fokus på att leka med igelkotten i fleeceflätan, med 2 bitar frolic på. Jag piper lite med den, visar att det finns smarrigt godis på och sen dras den lite fram och tillbaka över golvet precis framför hunden – SÅ FORT hunden visar intresse för leksaken och försöker ta den så får hunden lyckas, och får massor av beröm under tiden den försöker dra loss godisen. Än så länge har det gett rätt så bra resultat, efter ett par små micropass.

Milo fick köra 11 intervaller x 1 minut, 30 sekunder vila denna gången, med vatten till magen. Alltså ganska mycket jobbigare än vad vi hade sist. Men han kämpade på bra, tog i ordentligt och gick med stor entusiasm fram och tillbaka i fina åttor i badkaret. Älskade lilla hund vad du kämpar på bra!

image

Haha, ”taxbenen” ser ännu roligare ut nu än förra veckan!

image

Som vanligt ser tidtagningen ut ungefär såhär.

Dixon fick idag köra 5 intervaller x 40 sekunder med vila i 2 minuter mellan intervallerna då han fick mumsa på baconost för att göra hela upplevelsen lite mindre otrevlig. Då han gärna, i dagsläget, simmar snett (in mot kanten) så körde vi att han simmade åt varannat håll, för att han skulle muskla sig jämt, med en extra gång åt det hållet där han är svagare – dvs att han försöker dra åt vänster, eftersom det tvingar honom att använda höger bakben mer.

image

Denna gången var det lite mer okej att hänga in till kanten och äta baconost.

image

Men det är ju synd att säga att han trivs i vattnet – ”vill verkligen inte tillbaka där i igen!”.

image

Efter vattenträningen blev det mys med BoT-täcken på, inlindade i den elektriska värmefilten ❤

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s