Gruppträning

Idag har vi varit iväg på den första, för oss, gruppträningen med min nyuppstartade träningsgrupp för Freestyle/HtM i området väst. Det startade med några andra som jag kände som tränar i sporten, men det har sakta tillkommit fler medlemmar i gruppen. På bara lite mer än 2 veckor som gruppen funnits har vi redan 35 medlemmar – hur häftigt är inte det?! Förra veckan var gruppens första träning, och idag hade vi den andra träningen med gruppens medlemmar. Idag var vi hela 6 personer och 7 hundar som tränade tillsammans i 2 timmar i HallåHunds lokaler. Sååå kul att få se dom andra träna, få inspiration och peppning. Längtar redan till nästa träningspass, som blir strax innan jul!

Då dom flesta hundarna i gruppen var nya för varandra, eller åtminstone för delar av gruppen, så var det lite högljudd stämning precis i början. Men när musiken kom igång och alla började träna mer koncentrerat så la sig lugnet och fokus på förarna infann sig hos hundarna istället. Alla hundarna skötte sig riktigt bra! Visst kunde någon skälla till någon gång, men freestyle/HtM är ju en otroligt rolig sport så det är klart man ska få tala om när man har extra kul, även om man är hund.

Milo skötte sog super. Är sååå stolt över min lilla korv ❤ trots massor av lösa, roliga hundar som tränade och lekte precis intill oss, så höll han fint fokus på mig hela tiden ändå. Störningsträningen har helt klart gett resultat med andra ord!

Vi körde mycket slalom mellan benen, under långa sträckor för att öka uthålligheten i samma trick, här utan att jag skulle berömma eller ha ögonkontakt under hela sträckan. Och det gick jättebra! Efter varje lång sträcka med slalom, så hade vi superfest med roligaste belöningen.
Vi la även mycket fokus på att backa och stanna kvar på distans tills jag gav klartecken att komma in till mig igen, även detta skötte han riktigt bra. Vi jobbade vidare med vårat nya trick, ”röd” och ”grön” (åtta runt armarna). För att vara ett nytt trick så satt det förvånansvärt bra med tanke på störningen som var med alla andra hundar, ny lokal osv. Sen körde vi igenom vårat nya favorittrick ett par gånger – hoppa upp på ryggen. Milo gör det med sådan energi, glädje och spänst i kroppen, det märks så tydligt på honom att han verkligen tycker det här tricket är roligt!

image

Älskad lilla korvhunden! ❤

image

Gå igenom lite ”runt” så det säkert sitter lika bra som innan.

image

Springa efter godis som matte kastar iväg långt på golvet, det är bästa belöningen som finns säger Milo!

image

Vi pussas för snabbt för att det ens ska komma med på kort.

image

Buga och sätta godis i halsen – tja, varför inte?

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s