Glöggmingel hos Motiverade Hundar

Idag har vi varit iväg en sväng hos Motiverade hundar och deras glöggmingel. Det bjöds på tipspromenad, paketlek, massa fina erbjudanden i butiken och såklart massor av bra samtal med duktigt hundfolk! Vad jag trivs i den här typen av miljö. Hur Jessica dessutom bor är rena drömmen enligt mig – nära till stor väg så man snabbt kan ta sig in till stan, men ändå gott om bra skogsvägar att kunna promenera ostört på, lite lagom mycket mark så det går att ha lite djur (tex får) och ett gammalt stall som gjorts om till hundträningslokal, plus ett fint hus med inhägnad gräsmatta så man alltid kan veta med säkerhet att hundarna inte kan smita. Rena himmelriket enligt mig!

image

En liten grantomte, granhund och en Embla.

Embla fick vara med denna gången då det dels är alldeles för kallt ute för att småherrarna ska kunna vara med på såna här aktiviteter, det är alldeles för stressig miljö för att Dixon ska vara bekväm, och dessutom behöver jag och Embla jobba upp våran kontakt i svårare miljöer så vi någon gång är redo att kunna tävla.

image

Massor av nya, främmande hundar och människor, och Embla höll otroligt bra kontakt med mig i stort sett hela tiden!

Embla tyckte det här var världens roligaste grej och hade fått för sig att alla människorna var där för hennes skull, tyvärr var vissa av dom oartigt nog att inte hälsa på hedersgästen.. Men jag tyckte hon var jätteduktig och skötte sig såå bra under hela tiden vi var där. Hälsade på flera olika sorters hundar, allt från en liten russky toy på under 2 kg, till Tuva hennes nya BFF efter att ha träffats ordentligt en gång, till tollaren Vill som Embla bestämde att hon ska gifta sig med, BCn Gip däremot var inte alls poppis när han stötte på henne. Men det Embla tyckte var allra bäst var alla människor hon fick hälsa på, som sa hur söt hon var, gav henne godis och massor av klappar.

image

Embla och Tuva längst fram i bild, självklart ska bästisarna nosa på samma fläck! I bakgrunden syns även russky toyen Kiwi och papillonen Nobu.

image

Apportera presenter från en uppletningsruta – en baggis sa Embla, det här har vi ju gjort tidigare!

image

Klart det ska finnas hundkex på glöggmingel på ett hundställe!

image

Köpte massa nya leksaker till prinsessan, får bli som för tidiga julklappar. Frågan är vem som är mest eld och lågor över presenterna – jag eller Embla?

image

Tuva och Mixi fick finfina julklappar även dom, varsitt fårskinn att ha i bilen (ska ligga ett i andra buren också). Sånt ska mina hundar få nästa år också, när jag vet måtten i bilburen lite mer exakt.

På vägen hem stannade vi för en kissväng och lekstund med dom nya leksakerna. Jag kunde inte bärga mig längre för att få testa dom, och Embla tackade inte nej till lite lek och bus!

image

En Jolly Boll med blåbärsdoft. Jag valde den minsta storleken på boll, så Embla skulle ha en chans att även kunna bita runt bollen.

image

En Jolly Tug Alien till sommaren för att bättra på simträningen. Tills dess leker vi upp värdet i leksaken!

image

Vi avslutade hela shoppingrundan med en Sheepskin ball bungee, självklart i orange och svart. Tycker den är sååå fin, knappt så jag vill använda den och leka med. Den var riktigt uppskattad av Embla också, åtminstone när hon väl insett vart det är tänkt att man som hund ska bita (i fårpälsen och inte i handtaget där människan ska hålla) då hon verkligen fick känna av bungeen. Riktigt rolig leksak det här!

image

Vi fick med oss en påse godis också, Agility Snacks, som jag vet att småhundarna älskar. Det visade sig att även Embla var helt tokig i detta godis, får hoppas det duger på träning också!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s