Miljöträning och massage.

Ikväll har vi varit hos Anna på Hund i Harmoni igen. Det märks verkligen på Dixon att han gillar att åka dit, och tycker det är skönt att vara där. Direkt när vi rullar in på parkeringen så börjar svansen vifta för fullt, och det är en glad och förväntansfull liten herre som väntar på att få bli utsläppt ur bilen.

Denna gången hade vi tur och kom dit lite för tidigt, så vi passade på att miljöträna lite eftersom det var helt tomt på simmet. Tanken är ju att Dixon om ett par gånger ska börja träna på rullbandet, och längre fram även börja simma. Rullbandet har han aldrig ens varit nära innan, så det passade vi på att hoppa upp på och promenera lite på när det var avstängt, en baggis sa Dixon och både spatserade hit och dit och gjorde enklare trick, hoppade upp och ner och fick massor av godis så det skulle vara en trevlig och rolig plats.

image

Sedan vidare till att spatsera på bassängkanten. Men är betydligt läskigare, trots att vi varit uppe där och tränat flera gånger innan. Men han blir något mer avslappnad och bekväm för varje gång, även om han är långt ifrån att trivas däruppe. Tur att matte hade med supergodis i form av grillad kyckling, då slappnade han av lite mer iaf. Så vi gick fram och tillbaka på bassängkanten, vände vid hörnen där det var mer gott om plats, åt massor av kyckling direkt från bassängkanten, och till sist var vi även och kollade på plattformen där man kliver i, och gick upp och ner på rampen (inte den ner i bassängen, utan den upp till plattformen från golvet).

image

Efter lite miljöträning var det dags för behandlingen. Jag vet att jag varje gång säger att Dixon imponerar, att jag bara berömmer honom för hur duktig han är. Men det är verkligen så, han är sååå duktig varje gång vi är där. Mitt hjärta svämmar över av stolthet varenda gång vi åker därifrån, när jag tänker på utvecklingen som skett. När vi kom dit i våras så hade Dixon krum rygg och böjda knän, hade troligtvis så ont i ryggen pga sitt diskbråck att han morrade och högg runtomkring sig så fort någon var nära. Han var stressad och rädd, och lät varken Anna eller lasern komma såpass nära att han kunde bli nuddad. Det var knappt så han tog godis, pga för hög stress.

Idag spatserar han lugnt och självsäkert in i behandlingsrummet, sätter sig på mattan och tittar på Anna för att få godis. Han vänder ryggen/rumpan till och väntar på att behandlingen ska börja. Han står tålmodigt och bara njuter av behandlingen, gör vad han kan för att hjälpa till, trycka emot hårdare eller lyfta på olika ben så Anna lättare ska kunna komma åt. Hon får massera och ha lasern direkt på kroppen. Han har en otroligt mycket bättre hållning, och även personligheten har förändrats och utvecklats något så otroligt mycket bara dom senaste månaderna – det är nu han verkligen börjar visa vem DIXON verkligen är. Såå fantastiskt att få vara med om denna förvandling, få se honom när han var som värst och få vara med på resan när han blir sitt bästa jag. Idag sa till och med Anna att hon blir helt rörd över hur duktig Dixon är och hur mycket han har utvecklats.

På vägen hem fick Dixon, precis som vi brukar göra efter lasern/massagen, åka hem i mitt knä i bilen, inlindad i en filt. Jag vet att det inte är alls bra ut trafiksäkerhetens synpunkt, och även för Dixons säkerhet OM jag skulle krocka. Men han ligger blickstilla i knät, och bara njuter av närheten och värmen. Jag kan liksom inte med att inte ta tillvara på det, att inte låta honom ligga nära och mysa när han verkligen ber om det. Jag har testat någon gång att ha honom i buren när vi åker hem från Anna, i buren som han alltid åker i annars utan problem, men då sitter han och gnäller konstant hela vägen hem. Han talar tydligt om att han hellre vill åka i knät, på just den resan. Så det får han för mig, men bara dessa resor. Mys hemma med BoT-täcket resten av kvällen sen, innan det är läggdags för oss alla.

image

Älskade lilla hund, vad skulle jag inte göra för dig? ❤

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s