Inomhusträning del 6

image

Framåtsug: vi körde med samma bana som sist. Så jag och Embla tränade på tempot och även att kommandot ”fram” ska sitta bra. Jag vill att kommandot ska betyda ”spring så fort du kan rakt fram, och ta alla hinder i din väg”. Det går bättre och bättre, men än bättre kan det gå. Så vi jobbar mycket med att jag kastar iväg leksaken till slutet, håller i sele/halsband och hetsar henne att ta leksaken. När jag ser att hon är övertänd, då säger jag kommandot och släpper sen, så hon riktigt rivstartar.

image

Att vila mellan passen är inte alltid det roligaste, men välbehövligt för att orka med en hel träning.

Lyssna på kommando och följa händer: denna banan är perfekt att kunna köra lite fulingar och lura hunden då och då, att ibland kör vi rakt fram, ibland belönar vi efter 2 hinder, ibland tar vi 2 hinder, tunneln och sen 2 hinder till. Så här gäller det för Embla att vara uppmärksam på vad jag säger från gång till gång och vad jag visar.

image

”Tjoho, tunnlar är det bästa som finns!”

Starter: dessa starter tränar vi fortfarande mycket på. Jag löjlar mig och springer runt och kastar med leksaker, hoppar över hinder, hoppar runt i min startpose, säger alla möjliga konstiga ord, lockar på henne osv, men hon ska sitta kvar ändå tills jag ger startsignal.

image

”Hallå, kan vi träna mer eller?”

Slalom med ökad svårighet:
Hinder innan/efter i vinkel kl 7 och 1. Nu har vi börjat försvåra slalomet lite, så det ska börja bli tävlingssäkert. Även om vi just nu håller oss till 8 pinnar, så tänker jag att det är bättre att lägga fokus på alla svårigheter runtomkring nu ett tag, och sen bara bygga på med fler pinnar, separat. Men jag tänker att det blir ju inte såå stor skillnad i rörelsemönstret om det är 8 eller 12 pinnar. Till och med sett sådana som kör med 20 pinnar på träning ibland bara för att träna upp uthållighet i momentet och att göra situationer där det blir lättare på tävling än på träning.
Men, med vinkel på hinder innan och efter, gick förvånansvärt bra! Hon blev lite för het på slalomet när vi tog hinder före, men om jag var med och hjälpte henne tydligt så tog hon det riktigt bra! Anledningen till att jag valt att ha hindren i dom vinklarna är för att jag vill att hon ska lära sig att runda både första och sista pinnen, skapa en medvetenhet om att dom pinnarna finns.

Högre tempo framförallt innan och efter slalomet. Vill att hon ska kunna ta slalomet på ett bra sätt även om vi springer innan eller efter, även om jag springer när hon kör slalomet osv. För jag vet med mig att jag lär få bråttom på tävling sen, därför vill jag vänja henne vid det redan nu.

8 pinnar, med endast 3 bågar Pga trasiga bågar på HallåHund så fanns det endast 3 stycken kvar. Därför tvingades vi börja träna utan bågar. Jag hade gärna sett att vi nött ett tag till med bågarna, och istället ökat svårigheten runtomkring. Men nu blev det som det blev, och det gick riktigt bra ändå!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Inomhusträning del 6

  1. Roligt! Tänk att det finns så mkt detaljer i en så fartfylld sport. Jag längtar så tills jag också kör igång 😀 Omvänt lockande, signalkontroll … Spännande att anamma det på alltifrån weight pulling till agility – på samma hund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s