Utflyktspromenad på vänga mosse

Idag var det dags för en ny utflyktspromenad, denna gången på Vänga mosse. Vi var ett gäng med 7 hundar och 9 människor. Vi möttes av en oplogad parkering, och i den stilen fortsatte sen i stort sett hela promenaden. Men det var riktigt mysigt att pulsa fram där i nästan helt orörd snö, och hundarna var som tokiga i snön. Efter en kort uppvärmningssträcka i koppel bestämde vi oss för att vi nog kunde släppa hundarna. Sagt och gjort, och under tiden hundarna for runt som skott i ren glädjeyra och för att hälsa på varandra, började mattarna sakta röra på sig igen.

Ni får ursäkta att det är så mörka bilder. Men endast mobilkamera, solljus och snö, så blir det lätt mörka bilder mot den ljusa snön..

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Promenaden avslutades med en god fika och värmande varm choklad, innan vi alla sakta och försiktigt rullade hemåt i all snön. En riktigt mysig och härlig promenad hade vi, där alla hundarna gick bra överens trots att flera var helt okända för varann innan promenaden. Helt fantastiskt ändå att det inte ens blev tendens till gruff! Självklart en och annan tillsägelse mellan några hundar, men inget gruff, surande eller bråk på något sätt, utan dom tillsägelserna som varit, har varit befogade och otroligt artigt utförda. Men det är på detta sättet hundar ska umgås med andra hundar, enligt mig, istället för i dessa rastgårdar där hundarna inte har chans att komma undan pga staket och små ytor. Nej, löst och fritt i skog och mark är mer min melodi, där hundarna har möjlighet att gå undan om dom vill, där hussarna/mattarna hela tiden håller sig i rörelse eftersom dom promenerar (alltså blir det mer avslappnad stämning), det är så det ska vara enligt mig!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s