Strömma och inomhusträning del 7

Idag var det äntligen dags för ny inomhusträning igen. Pga flera olika orsaker har det inte blivit någon träning på en månad nu. Så både jag och Embla var minst sagt taggade! Eftersom jag hade haft besök av en vän som skulle på kurs på HallåHund, så startade morgonen lite tidigare än vanligt när det är träning. Blev att stanna till på HallåHund och släppa av J, innan jag och Embla åkte vidare till Strömma Naturbruksgymnasium (min gamla skola) för att ta en mysig promenad där och äta lite frukost för min del.

Vi parkerade borta vid själva skolbyggnaderna så vi kunde promenera genom hela området. Vi gick förbi husen där jag bodde på internatet, där vi hade lektioner, där rektorn satt osv. Jag gick i egna tankar i gamla minnen, och Embla sprang lyckligt runt överallt för att nosa och upptäcka det nya spännande stället vi var på.

image

Fina fina herrgårdsbyggnaden, över 100 år gammal, och fortfarande en viktig del av skolan.

image

Springa och leka lite med bollen, det är bra grejer det!

image

Sitta på massor av grejer var onödigt tyckte Embla.

image

Stormat lite det senaste, och förstört hästarnas staket. Hur ska vi nu komma fram på vägen?

image

Hästarna var lite läskiga minsann!

image

Fina hästar och fin hund!

image

Klart vallhunden lägger sig ner när hon smyger på djur som ska ”vallas”.

image

Hönorna var riktigt spännande också!

Efter promenaden och lite frukost i bilen var det dags att styra tillbaka mot HallåHund och den stundande agilityträningen. Eftersom Embla löper just nu, så hade jag inte så stora krav på henne. Vet ju inte hur hon är att träna under löp, men vet flera andra hundar som blir väldigt disträa. Och eftersom det dessutom var längesen vi tränade agility sist, tänkte jag att det var bättre att lägga ribban rätt så lågt idag.

image

– Framåtsändande och uppmärksamhet på rätt hand tränade vi med denna övning. Det gick att variera i all oändlighet med denna uppbyggnad på hinder. Vi övade mycket på kommandot ”fram” idag, även när det gäller tunnlar, och tunnlar som svänger. Eftersom det går att springa som ett U med denna uppbyggnaden av banan, så går det rent teoretiskt att säga ”fram” så ska hunden kunna ta hela banan själv. Så det här blev även en hel del självständighetsträning, då jag övade på att jag inte skulle följa med ända fram till tunneln, utan att hon skulle suga på den själv redan vid starten.

– Slalom, slalom, slalom – detta tålamodsprövande hinder! Denna gången gick det mindre bra med slalomträningen, en övertaggad hund med löphormoner i kroppen och nya roliga leksaker = mindre bra kombination. Det resulterade i alldeles för högt tempo in i slalomet, vilket innebar att hon lätt hoppade ur helt eller hoppade över vissa pinnar. Så det fick bli mycket fokus på att sitta lugnt innan hon fick starta i slalomet, och att gå lååååångsamt igenom det. Efter mycket tålamod, och måååååånga repetitioner med utebliven belöning när det blev tokigt, så satt slalomet rätt så bra i slutet av träningen ändå.

– Ljudträningen med gungan fortsätter.. Det blir bättre och bättre, men hon påverkas fortfarande av den. Idag la vi fokus på att få en position känsla till ljudet, så varje gång gungan small ner i marken kampade vi loss ordentligt. Det blev som att ljudet blev en startsignal för kampleken.

image

Spengummit vi fått i nyårspresent av Ida var riktigt uppskattad! Bästa leksaken hittills säger Embla.

image

En trött och nöjd löp-tant efter en träning som innebar mycket tänkande.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s