Älsklingsfisen går från klarhet till klarhet!

Ikväll var det dags för en ny behandling av Dixon nere hos Anna på Hund i Harmoni. Numera är behandlingarna något som både jag och Dixon längtar efter, mest för att det är så otroligt mysigt där och Dixon alltid är så otroligt glad och förväntansfull när vi kommer dit – han trivs verkligen och litar på Anna och allt hon får för sig att göra med honom. Det är såå fantastiskt att se honom ha sånt förtroende för någon han egentligen inte ens känner särskilt väl, se honom vara så glad över att träffa någon han bara träffat knappt 20 gånger, max 30 minuter per gång.

Denna gången bar jag in honom, eftersom vi kom fram precis när tiden började (senare än vad jag hade tänkt mig med andra ord). Direkt in i behandlingsrummet, där Dixon överlyckligt sprättade runt på mattan. Anna började med massage ganska omgående, och Dixon tryckte emot ordentligt för att få hårdare massage. Anna är alltid duktig på så sätt och anpassar hela tiden trycket efter vad hunden själv vill, det är hunden själv som får trycka emot för att få hårdare. Efter ca 10 minuters massage med lite godis då och då (det får han alltid under massagen) så blev det dags för lasern. Vi började prata om hur han var dom första gångerna, då han var livrädd för lasern och den absolut inte fick nudda honom, och om Anna ens tänkte tanken att nudda honom så högg han efter henne. Nu älskar han hennes beröring, och lasern är bland det bästa han vet.

image

Skönt med laser! Passar på att ”hålla handen” med matte också.

Efter lasern blev det lite extra massage innan Dixon fick på sig BoT-täcket och det var dags att åka hem. Innan vi åkte hem tog vi en liten svängom förbi bassängen för att miljöträna lite mer där inför kommande simträning. Dom kommande gångerna har Anna dessutom lovat att avsätta lite tid till att hjälpa till att träna Dixon inför simmandet, med alla moment som att duscha tassarna, få på flytväst, gå upp på rampen osv. Snart kanske det är dags för första simningen 🙂 denna gången skuttade Dixon glatt upp åå rampen och följde snällt efter godishanden på rampen ner mot vattnet. Han åt flera godisar precis vid vattenkanten. Ett par gånger tog han till och med ett eller två steg ut i vattnet. Sedan ner för rampen igen, upp för rampen igen, ner mot vattnet och sen tillbaka ner innan vi åkte hem, i vanlig ordning med Dixon i en filt i mattes knä i bilen på vägen hem.

image

Duktigaste lilla fisen! 💜

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s