Aphunden på freestyleträning

Idag begav vi oss ut i stormen för att åka till HallåHund och freestyleträning med träningsgruppen. Som jag älskar denna typen av träning. Är så tacksam att jag lyckats bygga upp en såpass stor grupp (närmare 50 medlemmar) med folk med samma intresse som jag själv. Att det hela tiden är superbra stämning i gruppen, hyfsat tätt med träningar öppna för alla oavsett tidigare kunskaper, ålder på hund eller ambition med träning. JAG ÄLSKAR MIN TRÄNINGSGRUPP! Jag är alltid glad och förväntansfull inför alla träningar, räknar ner dagarna fram till nästa träning. Och idag var det äntligen dags för ytterligare en träning. Denna gången körde vi med tävlingsupplägg inför kommande tävling på HallåHund 30/1. Vi hade hyrt en timma inne i lilla hallen, för att kunna värma upp hundarna ordentligt, lägga fokus på momentinlärning och repetera vissa kedjor.

image

Älskade underbara lilla hund! Som jag njuter av varje sekund med dig i min närhet.

Jag hade en minst sagt peppad hund på träningen. Vi har gjort ett uppehåll med freestyleträningen den senaste tiden, eftersom Milo tröttnat på tricken vi ska ha i programmet. Han kan göra så om jag lägger mycket fokus på samma saker en viss tid, då låtsas han plötsligt att han inte förstår vad jag menar när jag ber honom utföra ett visst trick, något jag VET att han egentligen kan. Därför kommer vi vila oss i form fram till tävlingen, förutom träningarna med träningsgruppen.

Så idag hade jag en otroligt taggad hund som nästan kröp ur sitt eget skinn av glädje att få träna igen. Att utföra tricken vi ska ha med i programmet var det inga som helst problem att utföra. Dom satt i stort sett med en gång på enbart kommando – vilket är ett tecken på att han faktiskt kunde tricken även innan, bara att han inte ville göra dom. Idag gjorde han allt med stort engagemang och glädje, han utförde vissa till och med ”för” bra, om det nu är möjligt 😉

Inne i stora hallen sen så ville vi alla torrgå våra program först, med andra ord gick vi utan hund, men låtsades att vi hade hunden med oss. Bara det tyckte jag var nervöst, och blev verkligen inte bättre när jag skulle köra med hund sen. Första gången jag skulle köra mitt program var jag såpass nervös att Milo blev så påverkad att han stängde av helt, han blev i princip okontaktbar. Vi körde om programmet och jag hjälpte honom mycket igenom för att vi ändå skulle få en bra känsla när vi gick av banan. Nästa gång det var våran tur peppade jag igång Milo mer innan, körde lite enkla tricks med mycket hjälper för att få igång honom på vad det är vi skulle göra, och belönade upp honom ordentligt. Fick fortfarande använda mycket hjälper, men denna gången gick det betydligt mycket bättre. Skulle det gå såhär på tävlingen hade jag ändå varit otroligt nöjd!

När jag tittar på filmen så är jag kritisk mot mig själv och ser bara massor av grejer jag måste förbättra. Men Milo är jag stolt över! Vet att han påverkas mycket av hur jag är och mår, och eftersom jag själv var så nervös att jag knappt visste vad jag hette, så är det inte konstigt att han är lite disträ. Men som sagt, tycker han presterar riktigt bra ändå, utifrån förutsättningarna han får.

Ska ni titta på filmen, höj ljudet ordentligt så även musiken hörs.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s