Vattenträningen har dragit igång igen!

image

Ikväll var jag och hundarna iväg hos mamma igen för mer vattenträning. Det har tyvärr blivit ett uppehåll från träningen under julledigheten, men nu har vi äntligen kommit igång igen.

image

Milo fick mjukstarta med vatten knappt upp till magen, och bara 10 intervaller. Märktes på dom sista att han började bli trött. Tyvärr ser jag att han börjat tappa en del muskler nu över vintern. Såå tråkigt, men jag vet att det är så det blir under vintern när han inte kan gå några långpromenader. Hoppas verkligen att vi hittar BRA skor i lagom storlek till nästa vinter kanske, så vi kan fortsätta med promenaderna på ett annat sätt än nu. Här nedan kommer en liten film på Milo från när han traskar runt i vattnet. Ungefär såhär ser alltså en intervall ut när vi tränar, men är endast 1 minut lång. Det var mamma som filmade och det blev ett litet missförstånd med hur länge det skulle filmas/vem som skulle avbryta först..

Sen var det Dixons tur, på med flytvästen och fylla på mängden vatten i badkaret. Dixon fick simma 6 intervaller idag, 3 åt varje håll, på ungefär en minut vardera och sedan en minuts vila och äta godis, fortfarande i vattnet. Även om han verkligen inte älskar det, och inte går i vattnet frivilligt, så har han ändå börjat acceptera det och inse att han måste simma, och att det inte är så farligt som han verkade tro från början.

image

Vila lite vid kanten och äta godis, det är ändå helt okej om man frågar Dixon!

Här kommer ett litet filmklipp från när han simmar. Som synes så simmar han fortfarande snett och försöker komma in till kanten, vilket är anledningen till att han sommar åt olika håll.

Efter simmet släppte jag ur vatten för att tömma badkaret, men testade att ha kvar Dixon i. När det gick knappt till magen testade jag att locka fram honom lite med godis, och denna gången vågade han faktiskt gå i vattnet! Något han inte vågade när vi började med vattenträningen tidigare i vintras. Sååå härligt att se honom något mer bekväm i vattnet. Däremot vågade han inte vända, så jag fick lyfta tillbaka honom till ena änden för att locka framåt igen. Efter två längder med promenaderna i vattnet så gav vi oss där. Förhoppningen är att han längre fram ska vara såpass bekväm i vattnet att han kan tänka sig att bara gå, eftersom vi då lättare får med bakbenen också. Han fuskar gärna med dom när han simmar. Men det kommer längre fram, just nu är det känslan i vattnet vi jobbar mest med.

image

Inte jättebekväm med att gå i vattnet, men han gjorde det ändå utan protester. Bara det är ett stort plus!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s