Inomhusträning del 8

Idag var det dags för inomhusträning igen, och vi var minst sagt taggade på träning! Längtar efter träningen varje vecka nu, för det är verkligen såå kul och går oftast riktigt bra. Självklart har vi grejer vi behöver träna på, stöter på en del problem och sådär. Men det är såå kul att få se framsteg för varje träning som går! Som vanligt körde vi med olika stationer idag, för att få ut maximalt och få möjlighet att träna på flera olika grejer under samma träning. Dessutom tycker jag att hallen blir lite liten när man springer med en BC, även om vi försöker hålla svängarna tighta så blir det ändå lite lite utrymme i hallen för att få till en hel bana på ett bra sätt.

En av stationerna denna gången var säcken. Även om Embla tar den bra med bra tempo, så vill jag befästa kommandot bättre. Att hon söker sig till säcken bara jag ger kommando, oavsett om det blir ”taskiga” vinklar eller inte. Det gick riktigt bra idag faktiskt, hon sökte den fint och med bra fart även när jag försökte vara lite taskig med jobbiga vinklar.

Staket körde vi även idag. Jag måste verkligen jobba med att hinna med att placera mig rätt, vara tidig i kommandona och gå bak den där axeln när jag ”hämta in” henne över andra hindret. När chauffören gör rätt, är hunden grymt duktig! Irriterande och frustrerande att verkligen få svart på vitt att det enbart är ens eget fel att det blir tokigt, men ändå skönt att veta att det inte är hunden som gör fel.

Passade även på att köra lite ren kommandoträning när det gäller hopphindren. Vill att Embla ska söka dom helt själv, oavsett om jag visar henne eller inte. Hon ska ta det som är framför näsan iaf.

image

image

image

image

Det här med sekvenstagning i telefonen är bra grejer minsann! Tyvärr lite dåligt ljus i hallen, annars hade bilderna blivit ännu bättre..

Med slalomet hade vi ett riktigt genombrott idag! Såå duktig var hon, lilla tanten 💜 nu tar hon 8 pinnar självständigt och snyggt, så länge jag inte stressar på och springer vid sidan om. Enda hjälpen vi behövde var en båge i starten och en i slutet. Sååå duktig var hon! Nu är det bara att öka på med fler pinnar och sen jobba med större störning så kommer slalomet sitta som en smäck sen!

Ljudträning med gungan blev det som vanligt. Det går bättre och bättre! Så länge vi aktivt tränar något så bryr hon sig inte om ljudet alls, men när vi vilar så blir hon lite lätt påverkad av ljudet än så länge.

image

”Det är jobbigt att vara löptant och behöva tänka och lyssna massor på agilityträningen. Varför inte bara springa som en tok och hoppa över alla hinder man ser?”

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s