Toaletträning

Har du som jag, svårt att få till dom där bra micropassen med klickern och hunden? Då kan jag rekommendera att träna inne på toaletten! Mina hundar vill oftast följa med in ändå, så det är inget större problem med den biten. Nu är det bara att se till så bara en av hundarna följer med (mina kan tyvärr inte eniga bredvid och titta på när jag tränar den ena), ta med en godisburk och klicker. På toaletten kan man sitta en stund, men inte för länge för då domnar benen bort. Alltså tvingas man hålla träningspassen korta. För oss funkar detta superbra, vi har kört så nu ett par dagar. Dessutom har hundar redan nu fått annan känsla för badrummet, som tidigare varit förknippat med bad/dusch, tandborstning eller kloklippning när jag ber någon av dom följa med in. Nu har dom en positiv förväntan på att få följa med in istället. Dessutom har vi börjat få in riktigt bra rutin på det här med micropassen och kommit en bra bit på rätt väg med vårat nya trick.

image

Godis, klicker och ibland apport inne på toaletten. Inga konstigheter om man heter Jonna!

image

En glad Dixon efter ett intensivt, roligt och energifyllt träningspass inne på badrummet.

image

En förväntansfull Milo som hoppas på träning när matte går på toa.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Toaletträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s