Hund – hobby eller livsstil?

image

Jag får ofta höra kommentarer från släkt och familj om att jag lägger ner alldeles för mycket tid och pengar på hundarna. Vissa av vännerna klagar på att jag bara tränar hund hela tiden, och gör jag inte det så pratar jag bara hund. Jag ser blickarna från dom på jobbet när alla pratar om vad som ska göra i helgen, och jag berättar om den ena träningen, kursen, gruppromenaden eller liknande, ser att dom tycker att jag gått till överdrift med mitt intresse. Vet att sambon tycker att hundarna tar upp för mycket tid av mitt liv, och kostar för mycket av mina pengar. Men vilka är dom att döma vad jag väljer att göra med MIN lediga tid, med MINA pengar?

image

Hundarna är mer än en hobby för mig, det är en livsstil. Och det tycker jag egentligen är varje hundägares plikt när man skaffar hund, att inte bara ha hunden som en hobby utan faktiskt låta hunden bli en del av ens liv, fullt ut. Jag lever och andas hund! Jag har ständigt mina hundar runt mig när jag är hemma, och älskar det. Lediga dagar planerar jag allt som oftast utifrån hundarna, hittar på roliga aktiviteter tillsammans med hundarna. Under dom minuter jag har lite dötid så är det hundar jag funderar på, letar bättre utrustning, letar spännande kurser, planerar någon rolig aktivitet tillsammans med någon hundnörd, läser på om någon ras eller sport för att hela tiden lära mig mer, eller bara sitter och tänker på hur mycket jag faktiskt tycker om mina hundar – och jag älskar varje sekund av det! Att jag inte köpt nya kläder till mig själv på närmare ett år (förutom hundkläder då) gör mig ingenting, att jag har svårt att få ekonomin att gå ihop i slutet av månaden gör mig bara bekymrad för att jag då tvingas vänta med vissa inköp till hundarna tills efter löning.
image

Men jag älskar varje del av mitt liv, att hundarna tar en så stor plats av mitt liv och kostar alla mina pengar – det är ett val JAG gjort och som jag är nöjd med. Jag har svårt att se någon mening med att planera diverse olika semestrar och aktiviteter där hundarna inte är välkomna. Jag har nästan helt slutat att umgås med folk som inte förståelse för mina hundar och min livsstil.

image

Att folk tycker det är okej att ha åsikter och ifrågasätta vad jag har för intresse, vad jag väljer att lägga min tid och pengar på, det gör mig uppriktigt ledsen. Jag skulle aldrig drömma om att ifrågasätta någons intresse, vad den gör med sin lediga tid eller lägger alla sina pengar på – så varför folk tycker det är okej att göra så mot mig, det förstår jag inte?
image

Att ha en Milo som sitter PÅ mig gör mig ingenting alls, jag tycker bara det är mysigt. Att ha hundar som sover som ett plåster på mig i sängen, det är anledningen till att jag sover så bra som jag gör.

Jag har mina hundar att tacka för mycket! Dels att jag i dom har två bästa vänner som skulle gå genom eld för min skull. Som står ut med fruktansvärda smärtor utan att säga något, enbart för att kunna trösta mig. Att dom alltid finns där och får mig på bra humör när jag är ledsen, lugnar mig när jag är upprörd, ger mig en känsla av trygghet när jag är rädd eller orolig och delar glädjen med mig när jag är glad. Dom kommer alltid att älska mig ovillkorligt oavsett vad jag än säger eller gör, dom kommer aldrig någonsin lämna mig.

image

Vem kan säga samma ska om någon människa? Ens livspartner kan vara otrogen, tappa känslorna, hitta någon annan, tröttna. Ens föräldrar kan lämna en. Ens barn kan säga upp kontakten med en. Vänner kommer och går hela tiden. Men en hund, den finns alltid kvar hos dig ändå. Den bryr sig om inte du är rik eller fattig, ung eller gammal, frisk eller sjuk – den tycker om dig lika mycket ändå.
image

Så folk som har mage att ifrågasätta eller kritisera min livsstil, mitt intresse och vad jag lägger all min tid och pengar på – er klarar jag mig utan!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

3 tankar om “Hund – hobby eller livsstil?

  1. Det många inte tänker på är att de pratar lika mycket sina barn, om deras träningar, om vad ungarna äter eller inte äter osv. Intresserar det mig? Nej inte direkt. Så varför ska dom anse att du eller nån annan pratar för mycket om det som är viktigt för dig? 🙂

  2. Håller med om att djuren ska vara ens livsstil. Nu har jag barn så ALL tid går inte åt hunden utan den får delas. Känner igen det där om att inte köpa saker till sig själv ^^ Mycket roligare att köpa saker och massa gott till hunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s