Inomhusträning del 9

image

”Runt” övade vi mycket på idag. Jag testade att inte hjälpa till så mycket med kroppen, utan bara gå mot hindret och ge kommando. Förstod hon inte, då fortsatte jag gå mot och ge kommando efter ett tag igen, och berömma och belöna riktigt mycket när det blev rätt. Gick rätt så bra efter ett tag, hon insåg verkligen att det inte lönade sig att bara springa och hoppa hur som helst, utan verkligen lyssna på vad jag sa.

image

Inte alls peppad hund som bara vill träna träna träna, inte vila.

Slalom, det eviga slalomet. Denna gången hade jag tänkt köra med 12 pinnar. Men en väldigt taggad hund gjorde att hon tog någon pinne, och sen bara skuttade fram bredvid slalomet.. Efter många gånger där vi körde om, men Embla mest tog första porten för där var det en båge, och sista porten för där var det också en båge, så insåg jag att 12 pinnar med bara 2 hela bågar, var för svårt just idag. Så vi sänkte ner till 8 pinnar, som Embla tog klockrent 3 gånger i rad. Sen släppte vi slalomet, och avslutade alltså på topp!

image

Däcket är ett hinder vi måste träna mer på. Embla har en tendens att hoppa vid sidan/krypa under. När våren kommer ska vi nöta detta hinder mycket mer, med lösa slalompinnar vid sidan om så hon måste hoppa genom däcket. Men jag tycker ändå det är bra att börja lära in, i långsamt tempo, att det är genom däcket som ger belöningar, INTE vid sidan om. Har även möjlighet att börja lägga på kommandot redan nu, så kanske hon längre fram vet vad det betyder när jag säger ”däcket”.

image

Kombination med hopp och tunnel var också en av stationerna idag. Såhär hade vi byggt upp, eftersom Maria ville träna på slalomet lite mer ”i bana”. För våran del fick vi ta slalomet separat, Embla fixar det inte riktigt i så högt tempo än.. Men hindren och tunneln tog vi minsann, i lite olika varianter.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s