Stolt matte till fishunden! 💜

Ikväll har vi varit hos bästaste Anna igen. Åh vad jag verkligen tycker om den människan! Idag började vi med lasern och massage, som i vanlig ordning gick superbra. Efter det gick Dixon snällt traska med ut till simdelen för att lyftas upp i badkaret och käka lite godis där, tills han var bekväm med det. Dock inget vatten igång denna gången. Sedan på med en flytväst, äta lite mer godis för att bli bekväm. Sen ner på golvet och bort till rampen till bassängen. Dixon visste direkt vad han skulle göra, och skuttade glatt upp ända till plattformen längst upp, där han väntade på godis med en viftande svans! Däremot blev han lite fundersam när han inte fick gå runt bassängen som han brukar (dumt av matten att ha gjort så!) utan istället skulle han ner på rampen mot vattnet med en gång, dessutom med någon som höll i handtaget på flytvästen så han inte kunde gå bakåt, utan var tvungen att gå framåt.. Efter MYCKET lirkande hamnade Dixon plötsligt i vattnet, simmade ett snabbt varv runt sig själv för att kunna kliva upp på rampen igen. Snabbt upp på plattformen för att tvätta tassarna! Lite lirkande för att få ner honom på rampen igen, men denna gången sa Dixon ”den där går jag inte på igen!” och stod snällt kvar där uppe där det var torrt och tryggt. Mycket lirkande behövdes, och mycket godis gick åt. Men plötsligt kom Dixon ner på rampen igen, och med en liten knuff från matte (läs. lyft i handtaget på flytvästen) så hamnade han helt i vattnet igen och tvingades simma runt sig själv för att komma upp. Det var inget panikartat simmande någon av gångerna, och heller inte när han gick upp på plattformen heller. Han är helt enkelt inte rädd för vattnet, han tycker bara inte om att bli blöt. Vilket känns skönt för mig, eftersom det då innebär att det finns något att träna med, då kan man ”gå på” lite mer än med en rädd hund.

image

Duktigaste fisen som VÅGADE simma! Stoltare matte får man leta länge efter.

Målet är att han ska ha simmat ett par riktiga pass i bassängen innan sommaren kommer, och att vi då ska kunna fortsätta ute i sjöarna. Och sen till vintern kanske köpa ett simkort och även ett med laser. Men min ambition är ju att vi ska kunna trappa ner på lasern, så det kanske bara räcker med tillskotten, simning och hemmamassage, och kanske laser/massage av Anna någon gång gång ibland. Men vi får se hur det blir med det längre fram.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s