Programträning!

Ikväll har jag, Lovisa och Svea varit på HallåHund för att träna freestyle/HtM och köra igenom våra program inför tävlingen om en vecka. Vi började med lite detaljträning av vissa moment, checkade av att allt funkade som det skulle och sådär. Milo var superpepp och gjorde allt jag bad om, på ett riktigt bra sätt dessutom! Vi modifierade dessutom om ett av våra trick som ska vara med i programmet, till något där jag lättare kunde hjälpa Milo, men att det samtidigt gick lättare att dölja hjälperna i koreografin. Win-win helt enkelt! 😀

image

Så fort vi skulle köra igenom programmet däremot så blev allt pannkaka.. Gissningsvis är det väl för att jag blir nervös av att folk ska titta, och därför beter mig annorlunda, vilket gör att Milo tycker det är lättare att sluta lyssna på mig – eftersom han är extremt känslig för hur jag känner mig. Men det är frustrerande att jag inte kan hålla nerverna i styr ens så mycket så min hund kan lyssna på vad jag säger till honom! Jag tyckte det gick dåligt förra gången vi hade programträning, men det gör är ingenting jämfört med det. Han gjorde i stort sett ingenting som jag ville, bara gick runt och nosade i mattan.

Men jag kämpade mig igenom programmet, med mycket pepp och mycket beröm – just för att om det är på tävlingen det här händer, så går det inte avbryta och då börja om. Å andra sidan kan man ju bryta helt iofs.. Jaja, det är bra att träna på att försöka ”hämta tillbaka” hunden iaf. Vi tränade sen igenom lite detaljer vid sidan om och körde sedan igenom programmet en gång till, utan musik, mest för att få en bra känsla av hela kedjan. Utan musiken gick det genast mycket bättre! En bra träning var det iaf, om man bortser från när vi körde hela programmet till musik, även om matten var allt annat än på topp en fredagskväll efter en tuff jobbvecka..

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s