Början på nytt trick.

image

Jag har redan börjat jobba på en programidé till klass 2. Även om jag bestämt mig för att stanna kvar i klass 1 till sommaren åtminstone, för att få lite rutin i det hela och hinna landa med mina nerver, så är det lika bra att börja träna in en del trick till klass 2 redan nu, tar ju lite tid att hinna få ihop ett helt program med alla rörelser det innebär.

image

Så nu fick matten äntligen tummen ur och släpade med en lång bräda hem. Frågan är vem som var mest övertygad om att jag var galen, hundarna eller sambon.. Det är ju inte var dag man har en 2 meter lång bräda liggandes på golvet i vardagsrummet för att det är kul liksom. Men vi har det hemma just nu!

image

Milo imponerade redan första passet med brädan, och förstod snabbt att han skulle stå på den med framtassarna. Jag har dessutom valt att väldigt tidigt kräva att han står åt rätt håll, alltså vänd mot mig. Detta trick vill jag ska utföras nos mot näsa. Så ganska omgående blev kraven att han skulle stå på brädan med framtassarna, dessutom vänd mot mig. Men min lilla korv är smart, och insåg ganska snabbt vad som lönar sig och inte. Redan andra passet började vi höja kraven, att han skulle trampa lite i sidled med framtassarna.

Tanken på sikt är att han ska göra något som i hästvärlden kallas för skänkelvikning, alltså gå helt i sidled. Därför lär vi in beteendet med hjälp av brädan, att han ska lära sig att följa brädan i sidled, med endast framtassarna på, på kommando. Efter det tänker jag börja jobba längre och längre ut på kanten, alltså att Milo börjar gå i sidled på brädan, men sedan måste ta ett steg eller två ner från den, fortfarande i sidled. Sedan kommer vi bygga på distansen efter brädan, för att sen testa att även starta utan brädan.

Vi får se hur snabbt vi lyckas med detta trick, men än så länge har Milo utvecklats med stormsteg. Gäller bara för matten att träna kortare pass så det fortsätter vara roligt, och ställer lagom höga krav. Sen var det ju det där med att komma på kommando på tricket också.. Någon som har något förslag?

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s