Inomhusträning del 10

Idag är det tisdag och således dags för inomhusträning igen. Denna gången fick dom båda små herrarna följa med. Hade egentligen tänkt att ha uppehåll från all träning med Milo sedan i fredags, men eftersom han inte kan vara ensam hemma någon längre stund, Dixon inte orkar träna en hel timma, Embla var iväg hos vet. och jag hade inte hunnit fixa med nyckel hem till Marley än, så fick det bli mina små nakenfisar som fick följa med ändå. Kändes dumt att ställa in träningen pga att jag bestämt mig för träningsuppehåll med Milo fram till tävlingen.

image

Vi körde igenom alla tricken var och ett för sig, och lite korta kedjor. Allt satt verkligen sååå bra! Kedjade även ihop hela programmet, som Milo satte klockrent. Korkad som jag var bestämde jag mig för att köra igenom programmet även till tävlingslåten, och där blev allt pannkaka igen.. Misstänker att det beror på att jag själv blir stressad för att lyckas få till vissa trick i rätt timing, anpassat efter musiken. Och när jag blir stressad, då skyndar jag på Milo och stör honom, vilket leder till att han slutar lyssna på mig för ”matte är ju bara konstig ändå”. Men efter att ha kört om programmet ett par gånger, fortfarande med våran låt igång, men att belöna lite här och var för att höja intensiteten i hur Milo utförde tricken och även släppa lite fokus på stressen och timingen, så gick det ändå helt okej. Går det såhär på tävlingen så är jag mer än nöjd!

image

Med Dixon körde vi mest lite trick för att det är kul. Han var idag otroligt stressad när han var med i hallen, så mina krav var otroligt låga – denna träningen skulle bygga enbart på kravlöshet och att ha kul tillsammans. Efter att Dixons pass var över var han lite lugnare, men långt ifrån lugn och avslappnad. Får nog skaffa Adaptil även i sprayform för att kunna spraya tex på filten i buren eller liknande. Älskade lilla fisen, vad det är jobbigt att se honom stressad! Men han skötte sig ändå riktigt bra och presterade på topp när vi väl tränade. Så fort jag höll honom sysselsatt med trick så glömde han liksom av att han var stressad, och koncentrerade sig fullt ut på sin uppgift. Nästa gång han ska med till HallåHund, då får han följa med mig ensam, tror det funkar bättre för honom.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s