Hur gick då tävlingen?

image

Ja, hur gick då kvällens tävlingsdebut? Jo, det gick över förväntan faktiskt! Även om jag var så nervös så jag övervägde att åka därifrån flera gånger, så gick det ändå bra, väl inne på tävlingsplanen. Eller, egentligen gick det bra och nervositeten försvann så fort jag fokuserade på Milo och träningen av honom. Men när jag inte värmde upp med Milo så var nerverna där och ställde till det för mig, hade glömt hela programmet vid ett tillfälle, vid ett annat tillfälle höll jag på att svimma. Men känslan med Milo var ändå bra genom hela uppvärmningen.

image

Vårat lilla läger, med Milo i sin bur (som var helt övertäckt så fort han inte skulle in eller ut) väskan med alla bra-att-ha-grejer ovanpå samt min jacka vid sidan om på en krok.

Banvandringen spenderade jag och Milo med att skutta över plastbandet, berömma och springa av banan igen för att kunna ge godis – detta gjorde vi flera gånger om för jag vill inte att Milo ska tycka det är konstigt med att gå över plastbandet när vi skulle få starta sen. Vi fick även ta av Milos overall och låta honom spatsera naken framför domarna för att dom skulle se så han inte har ont någonstans, iom att jag ville ha overall på honom och även nämnt för domarna att Milo har ett gammalt diskbråck. Men det var inga som helst problem, vi fick klartecken att få tävla och att få ha overallen på.

Väl när vi skulle in på banan var jag konstigt nog rätt så lugn, misstänker att min kropp hade gett upp när det gäller all nervositet, och blivit helt lugn istället, skönt att slippa nervositeten iaf! Peppade igång Milo lite utanför banan, med lite enkla tricks och massor av godis, för att sen gå in på banan. Han skötte sig förvånansvärt bra! Hade matten bara inte varit så nervös så Milo tyckte det var jobbigt att lyssna på konstiga signaler, så hade det nog gått ännu bättre. Det blev lite nosigt här och var, och en matte som tvingades gå dubbelvikt för att lättare kunna hjälpa den lilla hunden. Men jag är ändå otroligt nöjd med Milos prestation och även att jag själv faktiskt vågade! Poängen för min del var oviktiga denna gången, jag är mest glad att Milo gjorde ungefär det han skulle och att jag valde att inte diska honom.

Så blev poängen och domarnas kommentarer:

Domare 1:
Precision och samarbete 6,5
Innehåll 6,8
Tolkning av musik 7,2
”Lite nosigt för dagen. Tänk på att inte lyfta dig för mycket på slutet”

Domare 2:
Precision och samarbete 6,4
Innehåll 6,6
Tolkning av musiken 7
”Vältajmat slut! Önskar mer …, lite mkt stillastående”

Vi slutade på en 14e plats av 23 starter, med 20,25 totalt av 30 möjliga.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s