Utflyktspromenad med Hundliv i Borås

Idag har jag varit iväg på utflyktspromenad med Hundliv i Borås. Det är såå mysigt varje gång, att ut och gå en sväng i skogen med lösa hundar som alla funkar bra ihop, och sen avsluta med grillning och massa hundprat! Önskar tiden fanns att hålla i fler av dessa promenaderna. Men med tanke på hur min kalender börjat se ut med kurser och framförallt tävlingar så känns det svårt att ens lyckas få till en promenad per månad med det här.. Otroligt synd, för det är både mysigt och nyttigt för både hundar och människor med såna här promenader. Vissa som går med har aldrig vågat ha sin hund lös bland andra hundar innan, vissa som går med har mest gått i stan med hundarna eller bara gått samma rundor år ut och år in.

Det är nyttigt för människorna att hitta nya rundor, våga släppa sin hund tillsammans med andra hundar, våga släppa hunden i skog och mark och inse att det ändå går bra. Det är nyttigt för hunden att få gå lös i grupp med andra hundar, kärawsig läsa av andra hundars signaler, lära sig utveckla sitt språk och även får bättre kroppskännedom när dom går och springer runt i skogen över stock och sten.

Idag var det mycket och djup, orörd snö under största delarna av promenaden, så vi fick improvisera rundan lite och slutade med att den blev drygt 4 km.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s