Inomhusträning del 12

image

Slalom, slalom, slalom – det är mest det vi nöter nu på träningarna. När inomhussäsongen drog igång gav jag mig fan på att vi ska lyckas få till ett bra slalom under vintern. Nu har mer än hälften av våra inomhustimmar gått åt, och nu börjar det äntligen märkas skillnad i slalomet!

Idag var det premiär med alla 12 pinnarna, med bågar. Jag bestämde mig för att köra på med alla bågarna ett tag först, tills jag såg att hon började få in rörelsemönstret. Då blev det att plocka av en båge i taget. Och det gick riktigt bra! Hon hade ett bra flyt och bra fart genom hela slalomet, gång på gång. Och även om hon var något övertaggad för att hon inte fått träna agility på 2 veckor, så var hon ändå lugn och koncentrerad på sin uppgift. Var någon enstaka gång som hon började pipa, av frustration, men hon körde ändå klart slalomet och fick sedan leka loss lite extra för att bli av med frustrationen.

image

Böjd tunnel och 4 hinder (som på bilden) körde vi idag med, där det fanns möjlighet att öva både på distanshandling, kommandot ”fram” och även diverse olika framförbyten. Vi övade på lite av varje, och det gick mycket bättre än jag hade förväntat mig. Märks att hon börjat lyssna på mig mer, och inte bara springer runt och gör det hon tror. Såå härligt!

image

Ja, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig helt enkelt.. Det ligger ingen bom på första hindret som Embla glatt hoppar högt över, utan det är endast två hinderstöd hon ska springa mellan..
image

..för att få till den här bilden!

Här kommer en liten film från dagens träning dessutom, för er som kanske tycker det är kul.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s