Spontanträning med fluffet

image

Slalom, 8 pinnar med bågar körde vi idag eftersom det gick så bra sist. Idag var han något mer distraherad och nosig under hela träningen, vilket såklart även påverkade slalomet. Även om han tog det säkert och bra, så var inte riktigt tempot och trycket där idag. Därför har jag bestämt mig för att vi stannar kvar på 8 pinnar även nästa träning, för att istället få upp farten, trycket och framförallt attityden!

image

”Fram”/hindersug körde vi idag också, det är ju såå viktigt att han börjar söka på hinder av sig själv och får en bra, naturlig fart. Det gick bättre och bättre, men han kräver en skål längst fram och att jag hetsar honom på godisen, så tar han hindren i en bra fart.

image
image

Hoppteknik är något vi behöver jobba vidare med, även om den har blivit otroligt mycket bättre bara på dom här träningstillfällena. Men han måste fortfarande öka värdet i hindren, och även lära sig HUR han ska ta dom höga hindren på bästa sätt. På båda dessa bilder är det tävlingshöjd på hindren, och som synes på understa bilden kan Marley lätt gå under bommen, bara han böjer ner huvudet – 25 cm är alltså otroligt högt för en minivovve. Därför är det extra viktigt att han lär sig att hoppa på rätt sätt, så han inte sliter på kroppen mer än nödvändigt.

image

Tunnelsug med böjd tunnel körde vi även idag. Den var lite läskig sa Marley, men han tog den ändå bra efter lite övertalning. Det är däremot något vi behöver öva betydlig mer på så han inser att det inte är farligt att gå in där i mörkret i kurvan.

Här nedan kommer en liten film från dagens pass

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s