Godis till småhundar?

Ja det här med att hitta det bästa godiset för att kunna ha en superbelöning till sina godismotiverade hundar, det känns som ett helt företag ibland. Det ska vara tillräckligt stora bitar så man kan kasta iväg en godis över golvet, och den ändå syns. Men samtidigt får den inte vara så stor så hunden blir mätt snabbt vid träning. Dessutom ska det helst vara ett hyfsat nyttigt godis, så hunden inte går upp i vikt eftersom man inte vill minska för mycket på fodret för att inte missa massa viktiga vitaminer och mineraler. Och till råga på allt, helst inte svindyrt heller så man blir ruinerad på kuppen – för trots att det är små hundar så går det åt en hel del godis vid träning ändå. Ja, det är helt klart en hel del att tänka på när man letar godis till dom små godisgrisarna. Men här nedan kommer mina hundars favoriter.

wpid-pic20150213230437.jpg
Agility snacks
Dom är mjuka som pepparkaksdeg, går att dela i hur stora eller små bitar man vill och sedan rulla till små kulor. För min del gör det inget om kulorna sedan blir hårda (för även detta godiset blir hårt om det får ligga framme tillräckligt länge, eller man glömmer stänga påsen helt och hållet), då är dom perfekta att ha i jackfickan utan att man behöver tänka på om dom går sönder. Dessutom luktar detta godiset tillräckligt mycket för att hundarna ska känna lukten av det, men luktar ändå inte äckligt som vissa hundgodisar kan göra. Detta är helt enkelt ett superbra godis enligt mig och mina hundar!

wpid-pic20150213230517.jpg
Trick & Treat
Dessa gummiaktiga hjärtan har väl alla gett sin hund då och då. För det är bara att inse, dom flesta hundarna är helt tokiga i denna typen av godis! Även om det inte är det nyttigaste så får mina hundar det titt som tätt ändå. Dels för att jag gärna kastbelönar med godis, och då är det perfekt med dessa färgglada som syns ordentligt. Sen är det bara att erkänna, ibland är jag faktiskt lat och uppskattar dessa godisar som redan är i bra storlek, kommer i en liten hink och dessutom älskar ju faktiskt hundarna dom. Och vi ger våra hundar så mycket nyttigt ändå, så ibland tänker jag att det är inte hela världen om dom får lite onyttigt, men gott godis.

wpid-pic20150213230553.jpg
Trixie, Mini Hearts
Samma som ovanför, bara annat märke, annan storlek på hink/burk. Men mina hundar känner igen skillnad på dessa och hjärtanen ovanför, inte vad jag märkt iaf.

wpid-pic20150213230615.jpg
Nature’s menu, treats with lamb
Dessa är visserligen i lite största laget för att klassas som bra godis till småhundar. Men dom luktar gott för hundarna, smakar tydligen otroligt gott, går att dela hyfsat lätt i mindre bitar, samt att dom är i precis lagom storlek för att kunna hålla en i handen som hunden gnager lite på, om man vill ge ett godis som räcker lite längre, vid tex trassliga hundmöten eller liknande. Så dom här får ändå vara med i denna listan. Perfekt liten påse dessutom. Jag brukar alltid ha en påse liggandes i varje träningsväska, som sånt där nödgodis om det andra skulle ta slut.

wpid-pic20150213230642.jpg
ZiwiPeak, treats
Detta var innan mina hundars absoluta favoritgodis! Även jag tycker att det är otroligt smidigt, förutom priset möjligtvis. Men å andra sidan går det att bryta i små små delar, så godiset går ändå att göra otroligt drygt om man vill.

wpid-pic20150213230657.jpg
PETIT, valptorrfoder
Detta använder vi framförallt som klickergodis, då det är så otroligt litet. Man kan utan problem träna hunden väldigt länge, den behåller motivationen uppe under hela passet eftersom godiset ändå smakar väldigt gott, men den blir ändå inte mätt som dom lätt kan bli av större godisar. Detta godiset är helt perfekt i det avseendet! Enda minuset kanske är väl att det nästan är för små pluttar, åtminstone om man vill kastbelöna – det är knappt så varken hunden eller man själv ser godisen när den flyger iväg.

wpid-pic20150213230714.jpg
Orijen, cat treat
Orijens frystorkade godis är det väl ingen som missat vid detta laget. Dessa godisar älskar i stort sett alla hundar. Men för att slippa dom otroligt stora bitarna som det är i påsen gjord för hund, som mest smular när man ska dela dom, så testade jag att köpa en påse till katt istället. Det skiljer INGENTING på innehållet, så enda skillnaden mellan hund och katt på just detta godiset är storleken på godisbitarna. För oss passar kattgodiset perfekt till mina små hundar, som praktiskt taget är lika stora/små som en katt.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Godis till småhundar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s