Freestylekurs för Ulrika Persson, dag 2

Idag jobbade vi betydligt mer med våra program, en och en för att bolla tankar och idéer med både Ulrika men även med dom andra kursdeltagarna. Det är verkligen en sak jag gillar med Ulrikas kurs – att hon ser till att få med alla deltagarna i tänkandet, man får säga vad man tycker och tänker, funderar på osv, hela tiden. Sååå skönt! Älskar att få fler människors synpunkter på allt.

Vi började dagen med att alla fick spela upp sin musik en och en, så gick vi igenom vad vi andra tänker kring tema, rörelser, rekvisita, kläder osv. Vi som spelade upp låten fick alltså inte till en början säga något om vårat program utan dom andra fick berätta sin tolkning och hur dom tänkte kring låten. Kul att höra när man tänkt rätt på vissa saker, men helt tokigt med vissa andra. Jag hade redan under föregående kväll börjat fundera på att eventuellt byta ut min musik, efter att ha diskuterat mitt och Milos största problem med Ulrika dagen innan. Men även om jag funderade på att tillfälligt byta musik, för att jag ska slippa stressen med tajmingen som våran nuvarande låt innebär, så var det ändå kul att höra om vad alla tänkte om våran nuvarande låt eftersom planen är att komma tillbaka till den så snart jag fått mina nerver i lite bättre schack.
Såhär lyder kommentarerna/tankarna jag fick från dom andra angående min låt:
– Mycket glitter och paljetter
– Discokula, kanske går det att hunden sitter på den, att han går runt den eller går med framtassarna på den och baktassarna på marken. Ja tankarna var många kring den där discokulan!
– Annan färg på kläderna än svart, framförallt byxorna – kanske silvriga byxor eller paljettleggings?
– Bygga upp ett litet podium för att lättare kunna visa upp visst tassarbete med Milo, såklart med massor av glitter på
– Glitterskärp/-sjal som Milo kan gå runt, hoppa över eller liknande
– Micstativ som rekvisita, för att jag enklare ska kunna få upp blicken/sträcka på mig, och även visa att Milo kan jobba mer självständigt under tiden jag gör annat

image
Milo sitter och iakttar dom andra ekipagen noga när dom är inne på banan. Inbillar mig att han försöker lära sig något han också.

Efter lunch gick vi sedan vidare med att alla fick köra igenom sina program, med dom andra som publik och Ulrika som domare/DJ. Som vanligt blev det pannkaka med Milo, som stoppade bomull i öronen och tittade oförstående på mig vid i stort sett alla kommandon han fick. Även om jag kunde visa upp programmet bättre än jag hade gjort på tävlingen, så var det ändå inte helt hundra och vi fick flera stora missar. Kritiken var bra och jag fick mycket bra att tänka på med mig därifrån.

Kritiken/att-tänka-på jag fick på mitt program:
– Target att starta på
– Använda samma target att skicka mot i backandet i slutet
– Gå i en triangel om vi ska ha target som start och slut
– Triangeln innebär även att starten blir på diagonalen, vilket ger ett snyggare slalom sett från domarens håll
– Snurra/buga på targeten i slutet när jag backar ifrån
– Tänk på håret – blir svårt för Milo att få fäste på ryggen
– Träna in stadgan i slutposen

Vi fick alla enskild tid på banan igen för att jobba med feedback från Ulrika. Jag valde då att inte köra min musik till programmet, utan istället ha det hela tyst för att slippa tänka på tajmingen. Plötsligt satt programmet nästintill helt perfekt! Glädjande nog fick jag höra från Ulrika att om vi kommer köra programmet på det viset, med den attityden och känslan och upplägget med tricks och liknande, på tävlingen 7/3, så hade vi fått uppflyttningspoäng. Alltid kul att höra att jag planerat programmet bra ändå, även om mina nerver ställer till det. Vi testade även att köra en gång med en låt som Ulrika valde. Jag stod där i startposition och gav klartecken för att vi var redo. Igång kom ett lugnt pianointro, som jag först tänkte att det inte alls skulle passa i tempo till oss. Men när jag sen började köra programmet insåg jag att låten passade riktigt bra till våra rörelser. Låten fick även mig att bli lugnare, släppa mycket fokus på tajmingen och bara köra på liksom. Fick höra i efterhand att jag satte tajmingen bra på flera ställen ändå, trots att jag inte ens tänkte på det. Så nu blir det den låten jag kör på i Degerfors och även i Hyssna, hur vi gör med dom båda starterna i Karlstad, det får vi se. Men det kändes riktigt bra att köra till den nya låten! Nu ska jag inte göra misstaget att lyssna sönder den för att hitta olika tajmingställen, för jag vill slippa den stressen helt och hållet! Däremot ska jag klocka hela programmet för att se vart jag behöver klippa låten. Även att filma och se vart i låten jag senast måste börja förbereda slutet, så jag vet hur jag ska planera den enda tajmingen jag har i låten. Sen ska vi bra köra på, som på träning, och ha kul är tanken. Får se vad nerverna säger på tävlingen sen, men just nu är magkänslan bättre än innan helgen, angående tävlingen i Degerfors, nu ser jag till och med fram emot att se om det nya fungerar så bra som jag hoppas.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s