Inomhusträning del 13

image
Glömde tyvärr ta kort på dagens träning, så det får bli ett från förra veckan, med nya favoritleksaken.

– Slalom, slalom och lite mer slalom är just nu prio 1 med Embla. Målet är satt att vi ska ha ett helt okej slalom när inomhusträningen är över, och det börjar dra ihop sig nu. Helt utan bågar kommer hon kanske inte klara, samma med klockrena ingångar i alla lägen. Men slalomet börjat verkligen sitta bra vid det här laget. Såå kul att se! Nu jobbar vi med högre tempo på föraren, att hon ska kunna söka sig till första porten, på rätt håll oavsett vinkel hon kommer på. Dubbla bågar vid både in och utgång (mest för att jag ska kunna köra ingångar från båda håll) men att vi plockar bort flera under resten av slalomet. Även när vi tog slalomet på den svåra sidan, att jag har henne på min högersida så tog hon det riktigt bra idag. Det märktes fortfarande att hon har svårare för att gå på den sidan, hon söker sig gärna till vänstersidan innan slalomet, men när vi väl kör det och hon är på högersidan, så går det bra så länge tempot hålls ner något.

image

– Kombination med hopp och tunnlar körde vi också. En riktigt rolig liten bana som bjöd på lite olika möjligheter till olika byten. Här märktes det hur bra framåtsug Embla har, hon tog banan nästan helt av sig själv. På gott och ont såklart, men det är skönt ändå att veta att hon suger bra på hinder och tunnlar av sig själv.

– Blindbyten och bakombyten passade jag på att öva på idag. Även om det var ett tag sedan jag gjorde dessa byten i bana på det sättet, så kändes det ändå bra när vi gjorde dom nu. Tackvare att Embla suger så bra på hindren själv så underlättade det bytena otroligt mycket eftersom hon nu inte blev störd av att vara på ena eller andra sidan om mig som hon annars kan bli lite påverkad av.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s