Öppet hus på Hundspektra

Idag har det varit öppet hus på Borås nya inomhushall, Hundspektra. Hundspektra har två fina träningshallar, en med konstgräs och en med mattingmatta, dom har en fullutrustad agilityhinderpark, alla lydnadsgrejer man kan tänkas behöva, rallyskyltar till alla klasser och diverse olika träningshjälpmedel. Dom har en butik under uppbyggnad med massa finfina leksaker, ett café där hundar såklart är välkomna och massor av roliga kurser och föreläsningar! Utöver allt detta har dom dessutom en friskvårdsavdelning med hundgym, massör och trimdel. Hundspektra är alltså paradiset för oss som älskar hundar och hundträning.

image

Dog House var där och hade uppvisning med bland annat MyDog, The Next Lassie-vinnaren Lillebror och Plantera, som visade massor av skojiga tricks. Jag och Milo tittade på för att försöka få inspiration till kommande freestyleprogram, men jag måste säga att tricken mest var skojiga partytrick enligt mig, och få saker lämpar sig på en freestylebana.. Men det var kul att se på, och duktiga hundar var det!

image

Vi passade även på att träna lite, i båda hallarna. Perfekt att störningsträna delar ur programmet när det bjöds på svår miljö, massor av folk och hög ljudnivå. I agilityhallen hade dom byggt upp en liten agilitybana, där det hölls en liten minitävling. Jag valde att inte delta pga Milos rygg, vill inte riskera något med den. Däremot fick han ta något litet hopp sist på dagen, när dom flesta åkt hem. Men som det syns på bilden har han inte riktigt förstått vad det är man gör med ett agilityhinder.. Jaja, kul hade han iaf, och det räcker gott och väl för mig.

image

Vi passade även på att köra massor av freestyle, bland annat försöker jag jobba bort det där backandet i position nio, så snart jag stannar upp. Idag gick det riktigt bra, och han backade möjligtvis in i en bättre position bara. Milo vill lätt glida fram lite i position, så att han backar och rättar sig är bara bra. Men mer backande än så vill jag inte ha. Förutom att han tyckte det var äckligt att sitta i konstgräset så skötte han sig otroligt bra!

image
Alla bilderna är tagna av Cia Lorentzon, på Tasskompassen.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s