Kvällsträning med fluffet

wpid-img_20150222_191411.jpg
Ikväll har vi också varit på Hundspektra och tränat lite mer. Som om det inte räckte med träningen under eftermiddagen, så blev det också en liten agilityträning med det lilla fluffet. Jag har anmält oss till en kurs, som egentligen ligger lite över våran nivå, därför känner jag att vi måste träna så mycket vi kan innan kursen börjar (om vi kommer med vill säga, har inte fått besked om det än) så vi är så bra vi bara kan vara. Nu är det hårdträning som gäller med andra ord! Idag låg fokus på gungan.

DSCN2701
Även om det mest var gungan vi tränade på ikväll, så hann vi även med några hopphinder. Idag körde vi en övning som går ut på att lägga bra grund inför framförbytena, få hunden att bli uppmärksam på vad för hand jag handlar med, men också börja lära in ett kommando för att kunna styra åt vilket håll hunden svänger efter hindret. Jag funderar på om jag ska ha ett kommando för höger och ett för vänster, eller om jag ska ha ett för att hunden ska vända mot mig, oavsett på vilken sida jag står, och ett för att vända ifrån mig. Hmm… Mycket funderingar kring det här. Hur har ni andra gjort? Något ni kan rekommendera som är bättre än något annat?

DSCN2708
Men det var som sagt mest gungan fokuset låg på idag. Vi körde bangträning som går ut på att Marley ska gå fram och liksom ”trycka ner” gungan i marken med framtassarna, med baktassarna kvar på marken. Detta ska lära hunden att ljudet av smällen i marken är roligt, det är då man får klick och belöning. Det tog inte lång tid innan han kopplade vad det var han skulle göra! På gott och ont så blev det inte en så hög smäll när gungan åkte i backen, dels pga vadderingen under gungan och konstgräset som blev en extra vaddering/ljuddämpning. Dessutom kan inte gungan vara särskilt högt upp så det hinner bli något ljud, eftersom Marley inte når upp då. Det är minsann andra saker man behöver tänka på vid träning av en liten hund.

Vi gjorde också mycket träning med att springa upp på gungan, som jag höll kvar uppe, och bara äta godis för att sen få ett okej att gå ner igen. Marley tyckte från början att det var läskigt att gå upp på gungan när det blev för högt upp, men efter bara ett par gånger så insåg han att det inte var så läskigt längre. Duktigt litet fluff som lär sig snabbt!

DSCN2710

Vi gjorde även en annan variant av bangträning, som går ut på att Marley hoppar upp på gungan från sidan, sedan springer fram och ställer sig på kanten, med framtassarna på golvet och baktassarna kvar på gungan. På bilden sitter han visserligen istället för att stå, men det beror på att han ville sätta sig så snart jag bad honom stanna kvar (och jag backade undan för att kunna ta kort). Men egentligen är tanken att dom ska stå på detta sätt.

DSCN2716

Lite tunnelträning hann vi med också. Men vid det laget hade Marley hunnit bli rätt så trött redan, plus att det var en alldeles för svår böj på tunneln. Men ett par gånger gick han igenom iaf, och jag var mer än nöjd med det!

Note to selfha godis som syns bättre i underlaget, för att kunna kastbelöna med godis. Dom bruna hjärtanen och benen försvann lätt i konstgräset, medans dom gula och röda syntes bättre. Dags att börja färgkoda godisburkarna!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s