Inomhusträning del 14

image

Idag var det dags för träning på HallåHund igen med Maria. Denna gången fick Marley följa med och träna lite. Till nästa vinter ska jag se till att ha olika grupper att träna med istället, så jag slipper försöka få med alla hundarna titt som tätt på träning, bättre att veta att, tex varannan tisdag är det agility med båda agilityvovvarna och varannan torsdag är det freestyle, eller något sånt. För det här blir jag galen på, att försöka fördela träningarna rättvist mellan alla hundarna.

Slalom körde vi idag iaf, i en liten kombination för att vänja hundarna vid att det kan vara något sorts hinder innan eller efter slalomet, och ändå kunna ta slalomet på ett bra sätt trots hög fart innan eller stort hindersug efter.
Marley har fortfarande bågar i slalomet, men tog det med en stor säkerhet ändå (tidigare har han gått in i bågarna till och med!) och en bra fart. Tyckte hans slalom blev bättre till och med med ett hinder innan eller efter.

image

Hindersug blev inbyggt i kombinationerna, att man måste ta hindren för att få göra något annat kul. Tidigare har han tyckt hindren är sådär, och det har krävts att jag visar väldigt övertydligt att han ska hoppa annars springer han vid sidan om. Men nu började han ändå visa tendenser att suga mot hindret när jag gav kommando. Dom gånger han sprang vid sidan om, då uteblev beröm och belöning, och vi körde bara om hela kombinationen. Jag tror det är helt rätt melodi för honom, istället för att ta om bara det hinder som blev tokigt, då tappar vi så mycket fart och attityd.

Att han ska hålla koll på händerna, och även svara bra när jag ”hämta in” honom var något vi övade på idag. Lite lurigt i början tyckte han allt, men det gav med sig ganska snabbt som tur var. Nu är det bara för mig att vara noga med detaljerna redan såhär i början, så får jag en hund som svarar bättre på mina signaler sen.

image

Gungan tränade vi en hel del på. När vi körde den sist ok Hundspektra, så tyckte han att den var läskig och vände gärna halvvägs upp eller smög sig försiktigt upp. Men nu sprang han glatt ända ut på kanten, hade inget emot att jag gungade ner den rätt så häftigt eller ens att jag släppte den i marken från ganska hög höjd. Han stod glatt och förväntansfullt kvar i väntan på att få frisignal att ta godiset på marken. Duktiga, lättlärda och modiga lilla fluffet!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s