Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig..

Igår var det en lång och händelserik dag för min del. Dagen började redan 3:15 för min del av att alarmet ringde och det var dags att gå upp. Som tur var hade jag packat i ordning och förberett det mesta redan kvällen innan, så det var bara till att göra smothie som frukost att ta med på vägen, fixa frukost till Dixon som skulle vara hemma, lite frukost till Milo att ta med på våran utflykt och till sist värma lite oboy jag kunde dricka under dagen. Allt annat låg redan i bilen och väntade. Strax efter 4 rullade bilen ut på en dimmig motorväg, med siktet inställt på göteborg. Där plockade vi upp Maria och Helen, och deras två hundar Lizzie och Asic, för att sen styra mot dom värmländska skogarna, degerfors för att vara mer exakt.

Strax efter 8 anlände vi till Lerviks Hundhall där vi skulle spendera hela dagen. Efter att vi hade anmält oss, lämnat in musik och ”byggt läger” på lämpligt ställe genom att sätta upp burar och liknande så var det dags för rastning och sen banvandring. Milo var ändå på hugget och följde mig bra. Vi gjorde ett par starter där vi bara gick in en bit på banan, ställde upp och gjorde ett trick eller två, för att sen springa av och mumsa på godis igen. Det kändes ändå bra, och jag visste både vart jag skulle placera Milo och även mig själv i starten för att få programmet dit jag ville. Än så länge kände jag mig lugn och fokuserad.

HtM 1 startade, där flera av mina träningskompisar var med och tävlade så jag spenderade ett par timmar med att titta på dom innan det var dags att börja värma upp Milo och göra oss redo för start. När jag stod och väntade på min tur var det första gången jag kände av tävlingsnerverna för första gången inför den här tävlingen, men jag kände mig ändå förvånansvärt lugn. Av med kopplet, belöna upp några enkla trick det allra sista och sen bar det av in på banan. Milo var ändå väldigt med i det här läget, satte sig okej bra i starten och hade bra fokus i min ingång mot honom när musiken väl startade. Men någonstans när jag rundade honom tappade jag honom helt – han stängde av öronen och kopplade på näsan. Ett par halvkass slalomportar tog han, sen försvann han helt och hållet. Halvvägs in i programmet när jag kände att min irritation började byggas upp ordentligt, valde jag istället att bryta och bära ut Milo från plan. Utanför försökte jag belöna som vanligt, även om jag vet att jag misslyckades en del med det tyvärr. Under tiden kämpade jag mot besvikelsens tårar. En av domarna kom olägligt fram och la en kommentar jag inte uppskattade där och då, det gjorde att tårarna brände desto mer bakom ögonlocken. Väl vid våran plats vid buren igen kröp jag ihop med Milo i famnen och myste lite, försökte hitta tillbaka på ”det är vi mot världen”-känslan.

Resten av dagen spenderades med att titta på alla andra duktiga ekipage, framförallt Marias finfina debut i FS 2, där hon slutade på en andra placering. Jag älskar verkligen att vara i tävlingsmiljön i freestylen, umgås med allt underbart folk. Freestylen är ingen sport där man tävlar mot varandra egentligen, det är ingen som helst rivalitet mellan ekipagen, utan man hejjar, peppar och tröstar varandra i ur och skur. I freestylen så håller man ihop sinsemellan, trots att man egentligen är konkurrenter och tävlar mot varann. Jag är så otroligt glad och tacksam för att jag hittat till denna underbara sport där man dela har fantastiskt roligt tillsammans med sin hund, och dessutom umgås med så underbara människor ute på tävlingarna.

Inför våran debut för en månad sedan lovade jag mig själv att alltid lägga ut film från våra tävlingar på youtube och sen dela vidare både här på bloggen och på facebook, oavsett hur det har gått eller känts. Så även om det känns jobbigt nu med den här filmen eftersom det inte gick alls bra, så håller jag ändå mitt löfte till mig själv och visar den även här.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s