Söndagsträning på hundspektra

image

Idag har hela eftermiddagen spenderats på hundspektra. Vi började med fika och passivitetsträning. Där jag mest valde att lägga fokus på ett Embla skulle vara tyst. Jag har märkt att när vi är iväg på olika aktiviteter så kan hon lätt börja pipa om hon inte får min odelade uppmärksamhet. Så det ska det jobbas mer på! Och då främst i miljöer där jag vet att andra inte bryr sig om ifall hon skulle pipa, så slipper jag stressa upp mig för det. Fikaträningen gick bra iaf, efter ett litet tag la hon sig snällt och lugnt ner vid min sida och bara kikade på allt runtomkring. Jag droppade lite godis då och då för att belöna det lugna, tysta beteendet.

image

Under eftermiddagen sen blev det lite träning med Marleys matte L. Däremot valde jag att träna med Embla idag, eftersom jag tror att jag och Marley behöver jobba ihop oss lite mer innan han klarar att koncentrera sig på uppgiften jag ger honom, trots att hans matte är med på plan.

Med Embla la jag mycket fokus på 4 hinder i en rak linje. Dels körde vi en del framåtsändande och även övningen idioten. Idioten valde jag att köra mest för att hon lätt låser på hinder och hinner hoppa oavsett vad jag säger till henne, så jag vill få henne mer uppmärksam på mig, vad jag visar och säger. Dessutom är idioten en perfekt övning både för min kondition, öva upp tighta fina svängar, kunna accelerera bra efter en sväng och även att hunden blir uppmärksam på förarens händer och kommandon. En skitbra övning enligt mig helt enkelt!

image

På bilden ser man hennes nya leksak hon fick efter fikan. Hon tycker verkligen den är helfestlig! Kul att se hur en leksak kan göra skillnad i träningen, för en redan leksaksmotiverad hund.

Åtta över ett hinder körde vi också, för att öva in tighta svängar runt hinderstöden, titta på mina händer och även börja jobba in kommando för att vända tight runt hinderstöden, efter hoppet. Nu jobbade vi mest med att titta på mina händer och få in rörelsemönstret med tighta svängar. Det där med kommandot funderar jag fortfarande på, är inte helt säker på dom jag funderar på..

Slalom, utan bågar testade vi också. Bara 8 pinnar eftersom jag vet att hon fortfarande behöver bågarna. Men det tyckte hon var alldeles för svårt att köra helt utan bågar, hon hoppade ur i slutet tyvärr. Men ibland är det bra att få som ett kvitto på hur träningen gått, vart man är, vad man behöver träna mer på och inte.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s