Agility med fluffet, på Hundspektra

image
image

Tunnlar körde vi massor idag. Det hade varit öppenträning kvällen innan, och den banan låg fortfarande kvar. Så vi körde tunnlar, massor av tunnlar, raka eller väldigt snälla böjar, och flera tunnlar i följd. Jag kan säga att även om Marley är liten får man allt springa på bra när han får upp farten ändå. Efter ett par varv med bara korta stopp för att ge en godis, så flåsade vi båda på rätt så bra. Men tunnelsuget blev betydligt mycket bättre kändes det som bara efter det här. Skönt att få lite flyt i det hela, och framåttänk.

Balansen tränade vi också lite på. Jag har i dagsläget valt att göra någon sorts RC med honom, vilket egentligen inte har tanken men så blev det. Så vi sprang allt vad vi orkade, och på nedfarterna kastade jag ett litet öga bakåt för att se så han tog kontaktfältet bra. Gjorde han det, så klickade jag och gav massor av godisar. Tog han inte kontaktfältet så blev det inget klick eller godis. Än så länge så hoppade han bara en gång, så jag vet inte om han förstod den uteblivna belöningen egentligen.. Men förhoppningsvis är han såpass liten att det blir enkelt för honom att ta kontaktfältet ändå. Så nu gäller det för min del att sätta mig in i det här med RC och hur man på bästa sätt träna det.

image

Idioten körde vi också, med 3 hinder. Valde att lägga dom två på ytterkant, på 10 cm bara, och det i mitten låg på 15. Eftersom han är såpass liten så är 10 cm egentligen en lagom träningshöjd tycker jag, men jag vill ändå få upp höjden lite då och då så han också lär sig att lyfta på benen. Däremot håller vi oss ifrån tävlingshöjden än ett tag till, då han gärna kryper under hindret annars. Vi ska verkligen nöta in beteendet att man ska HOPPA ÖVER alla hinder.

Men idioten gick jättebra, tempot och framåtsuget var bra, tittade lagom mycket på hindren och tog framförbytena snyggt när vi vände håll. Håller han det här tempot lär han bli grym på kommande tävlingar!

image

Åtta över ett hinder körde vi också lite snabbt, mest för att lära in beteendet att följa händerna bra och kunna svänga tight runt hinderstöden, efter hindren. Han tappade motivationen och farten lite efter ett tag, men då var det bara att gå in och belöna upp varje sväng ett tag, så var både motivation och fart där sen!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Agility med fluffet, på Hundspektra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s