Morgonträning

 

wpid-img_20150304_063237.jpgImorse ringde klockan tidigt för våran del. Tanken var främst med denna tidiga träning att vänja Milo inför kommande tävlingar, att man ibland kan behöva gå upp tidigt och dessutom behöva prestera något väldigt tidigt på morgonen. Och eftersom jag senare skulle jobba, så passade jag på att ta med Dixon också så även han skulle få träna lite = matten kan ta det vääääldigt lugnt efter jobbet när hon kommer hem sen när båda hundarna redan har fått sitt. Kl 6 klev vi in genom dörrarna på Hundspektra, för att spendera den närmsta timman med att träna i en av hallarna.

Jag drog på hög volym på musiken, fuldansade tillsammans med båda hundarna och bara hade kul tillsammans – detta var helt klart bästa uppvärmningen för oss alla 3, åtminstone denna tiden på dygnet.

Efter ett tag band jag upp Dixon och körde igenom alla moment i vårat program med Milo, och allt satt klockrent. Jag väljer alltid att överträna allt med mina hundar. Ska vi gå 2 meter slalom mellan benen på tävling, ja då är det minst 6 meter dom ska kunna gå på träning med endast ett kommando i starten och inget pepp alls förrän dom gjort färdigt. Ska dom gå 4 varv i åttan på tävling med massor av kommandon och kanske till och med händerna som hjälp, ja men då kör vi minsann 15 varv i åttan på träning, utan kommandon under tiden, och utan några hjälper. Tänker att om tricken sitter överdrivet bra på träning, då är det större chans att det sitter även på tävling sen där det är mycket andra svåra saker på gång, tex mattens nerver och störande hundar runtomkring. Milo skötte sig hur som helst superbra och utförde alla tricken klockrent, med superbelöning efteråt såklart. Även när jag kedjade ihop ett par trick, fortfarande med den överdrivna utdragna tiden han skulle utföra dom, gjorde han ändå kedjan otroligt bra. Han är duktig minsann min lille korv, bara matten håller nerverna i styr så är han grym min lille hund!

Lite lek och bus, innan jag släppte loss Dixon och lät hundarna leka med varann en stund innan jag kopplade upp Milo för att träna med Dixon en stund istället. Med Dixon körde vi mest lite snurr och spinn, lite slalom mellan benen och gå runt mig. Dixon tränade jag mest med för att han ska vänja sig vid att ha hög musik igång, vara en träningshall och ändå göra något. Dixon upphör aldrig att förvåna, och skötte sig otroligt bra!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s