Ny bil!

I förra veckan köpte vi en ny bil. Nu har den äntligen blivit klar med det mesta i hundinredningsväg. För min del är det viktigt att hundarna åker säkert och bekvämt när vi är ute och åker på vägarna. Jag vet att en bur egentligen är snäppet säkrare, men jag tycker det blir så mycket döutrymme runt buren så därför fick det bli grindar istället. Dessutom blir man inte begränsad på samma sätt om man har grindar, eftersom man lätt kan packa in annat i bagaget istället. I värsta fall är det dessutom enkelt att plocka ut både grindar och mellanvägg om det skulle behövas, en bur är desto svårare att plocka ur.

image
Vi valde just en VW Passat när vi letade bil. Dels är det otroligt säkra bilar, dessutom stora och rymliga och otroligt sköna att köra. Detta är en bil vi kan ha i mååånga år, även när familjen utökas med både fler hundar och kanske även på sikt människovalpar.

image
Att ha en dekal på bagageluckan är viktigt att ha, så alla som kör förbi vet att det är hundar i våran bil! Att denna dessutom ser ut nästa som körskolornas övningskörningsskyltar gör knappast saken sämre eftersom det oftast innebär att folk håller större utrymme.

image
Förvaring på grindarna är viktigt minsann! Är sååå mycket saker jag alltid vill ha nära tillhands när man är vid bilen med hundarna, det kan alltid hända något så man helt plötsligt behöver någon sak, som då är smidigt att ha med sig i bilen. På mina grindar hängee bland annat reflexvästar till alla hundarna. Även lyshalsband till småhundarna. Emblas sele och halsband, plus koppel hänger också där, ihop med 2 spårlinor och lite olika leksaker. Det finns också en godisburk med i bilen, och ska komma dit ett retrieverkoppel att ha i reserv. Dessutom ska det upp en bajspåsehållare så det alltid finns bajspåsar med i bilen, det är ett måste för varje hundägare att ha med!

image
Stora och rymliga burar är viktigt för mig. I dom här är det gott om plats för hundarna, det skulle lätt gå in två hundar i BC-storlek, i varje halva om man så vill det. För mig är det viktigt att hundarna ha gott om plats och kan röra sig ordenligt när dom är i burarna, det här ska inte bara vara någon förvaring utan dom ska ha det bekvämt när dom åker bil.

Lägg dessutom märke till färgkodningen – det är inte svårt att se vem som åker vart 😉 däremot har jag inte fått ut den andra nya filten till småhundarna än, men sen blir det extra fint och färgkodat.

image
Hos dom små hundarna har jag dessutom valt att ställa in en extra bur i buren liksom. Mina hundar älskar att ha små kojor att krypa in i, därför insåg jag snabbt att dom nog inte skulle trivas att åka bil som normala hundar. Så in med den förra bilburen, lägga en filt ovanpå så det blev ett mysigt kryp in. Nu åker mina hundar som om det vore en slags våningsäng – Milo ligger i den lilla buren och myser, och Dixon ligger ovanpå och kikar ut genom fönstren när man kör = blir inte åksjuk. Dessutom får Milo ligga för sig själv och slipper bli nuddad av Dixon, vilket blir win-win för alla inblandade.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s