Mycket bättre känsla idag!

Det är nästan sjukt att säga att det är sovmorgon att gå upp kl 7 en lördag, men det är det när man ska iväg och tävla. Ibland är det extra skönt att tävla på hemmaplan så det inte blir så långt att åka. Jag och Milo var på plats på tävlingen kl 8:45 och började bygga läger, gå en rastningsrunda, hälsa på alla vi känner, lämna in musik och anmäla att vi var på plats och liknande. Vid 9:30 var det dags för genomgång med domarna, där dom gick igenom dagens upplägg, vad för regler som gällde i hallen där vi var, hur det var tänkt med vart man skulle gå in och ut i tävlingshallen osv. Eftersom det var samma upplägg som sist på HallåHund, så kände jag redan att jag hade bra koll på läget. Att dessutom känna domarna, och nästan alla tävlande gjorde att mina nerver inte existerade alls just där och då. Under banvandringen planerade jag in min nya variant av starten, kände efter så allt kändes bra sen tog jag och Milo en snabbrastning innan det var dags för uppvärmning. Vi har anmälda till HtMen också, för att kunna göra en diskstart där, och i HtMen hade vi startnummer 3. I HtMen var jag ändå hyfsat lugn och avslappnad, visste att hur bra vi än presterar kommer vi ändå bli diskade för att vi inte hade ett enda steg HtM i våran program – körde ju vårat FS-program mest för att kunna värma upp och få en bra känsla inne på banan.

Som ni ser här i filmen så har vi otroligt mycket bättre känsla än på någon av dom senaste tävlingarna. Mina nerver är i stort sett inte där alls, jag är mer avslappnad och lattjar mer med Milo, vilket leder till att han har otroligt mycket bättre attityd och är mer med. Däremot valde jag att bryta efter ungefär en minut, mest för att jag inte ville riskera att ”tappa” honom när det gick så bra, så vi sprang av banan och käkade lite godis och bara gottade oss i den bra känslan.

image

Nu väntade ett par timmar av att äta lite, rasta Milo en sväng och sen kika på alla andra som tävlade och hejja på dom jag känner. Såklart gick det jättebra för allihopa. Tänk att jag har nöjet att få träna och tävla tillsammans med så duktiga ekipage! Även om vissa av hundarna inte alltid gjorde det som det var tänkt, så tycker jag ändå alla skötte sig otroligt bra med tanke på den svåra miljön vi var i.

När eftermiddagen sen började komma och tävlingen gick mot sitt slut, så var det äntligen dags för FS klass 1. Jag var dessutom bland dom sista ut att starta, så det var en lång väntan från att vi kom till tävlingsplatsen och att våran ”riktiga” start gick av stapeln. Men nu var det äntligen våran tur! Nerverna började såklart kännas av lite, men inte alls så farligt som innan. Och även om jag hade sagt att vi skulle ha precis samma känsla som i starten innan, ha samma tänk så blev det såklart inte riktigt så. Men jag tycker ändå Milo presterade riktigt bra! Han var med mig och gjorde ungefär allt han skulle. Tyvärr hade jag tänkt fel med låten, och insåg att slutet kom tidigare än jag trott.. Så gissningsvis fick vi ingen bedömning på slutposen, men det gör mig ingenting.

Vi slutade på en sjätte placering, en plats utanför att få rosett. Poängen blev hela 2 poäng högre än debuten för drygt en månad sen. Och i freestylevärlden är 2 poäng rätt så mycket, där 30 är max. Vi slutade på 22,25 poäng.

Domaren nr 1
Samarbete och precision: 7
Innehåll: 7,6
Tolkning av musiken: 7,5
Kommentar: Bra jobbat! Lite strul här och där men det tog sig på slutet.

Domare nr 2
Samarbete och precision: 6,3
Innehåll: 7,8
Tolkning av musiken: 8,3
Kommentar: Bra jobbat Jonna! Mycket fint när Milo var med på banan. Bra variation. Lite mer störningsträning så kommer det bli super!

image

En stolt matte med en otroligt dyr hund åkte hem för att fira dagens prestation och ladda inför kommande helgs tävling.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s