Fikaträning och shopping

image
Jag vet att ingen av dom ser särskilt lycklig ut på bilden, men dom var inte fullt så olyckliga som dom ser ut.

Idag släpade jag med mig både sambo och Dixon till hundspektra för att fikaträna lite. Om ni inte redan märkt det, så kräver Dixon lång och långsam miljöträning i vissa nya miljöer. Just träningshallar är ett sånt ställe som kräver extra mycket och noggrann träning för att han ska bli bekväm i miljön. Så idag hade jag bokat in en privat fikaträning, under tiden det har kurs på gång i annan hall. På så sätt får han lite försiktigt vänja sig vid den miljön som är på en kurs, men utan att känna några krav att ”prestera”, nu valde vi istället att bara vara där och belöna för att han är lugn och avslappnad, och för att han söker kontakt med husse i denna typen av miljöer. Att han söker kontakt med mig vet jag redan, men eftersom det är med husse han ska gå kurs, så är det husse jag vill att han ska söka kontakt med i dom här lägena också.

Dixon skötte sig över förväntan, och vi fick bra med beröm från flera andra som var där som sett honom tidigare. Jag kan verkligen inte höra mig mätt på allt beröm om hur mycket han har förändrats till det bättre. Blir sååå stolt och lycklig ända in i själen när folk berömmer hans hållning, hans fina muskler, hans härliga attityd och kontaktsökande med nya människor.

image

Vi passade på att ta oss ett litet kik in i butiken, och hittade en leksak jag länge tittat på och nu ville testa, en West Paw Design, Tizzi Dog Toy. Den fylld med lite smarrigt godis, och lite bus med den inne på hundspektra lyckades övertyga mig om att köpa leksaken. Här hemma har Dixon fortsatt älska denna leksak! Nu väljer vi att ha den fylld med mjukost eller korv, för att man enklare ska kunna kasta iväg belöningen, och ändå tagga igång lite lek så småningom. Förhoppningarna på denna leksak är höga, riktigt höga!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s