Agilitykurs steg 2, del 1

Jag och Marley har börjat kurs tillsammans. Det blev lite hastigt och lustigt som det hela blev bestämt igår eftermiddag, eftersom det då blev en ledig plats på kursen jag stod som reserv på. Att jag dessutom jobbade längre än jag egentligen skulle, gjorde att det blev lite väl stressigt. Men väl på plats kunde jag släppa stressen och istället fokusera på alla andra i gruppen, höra vad instruktören sa och komma in i tänket och upplägget denna instruktören hade. Mycket spännande att gå kurs för ny instruktör!

Vi fick 3 olika stationer att träna på, och blev indelade i 3 olika par. Det par man blev indelad i skulle man jobba med under hela kvällen. Jag och Marley hamnade i samma par som Cia och Goldie. Dom två minsta hundarna i gruppen, som dessutom var på ungefär samma nivå. Även om Goldie är snäppet bättre än Marley, så är dom ändå på liknande nivå båda två.

Vi började med att gå igenom alla övningarna, gå banorna och sådär. Vi fick alla dessutom testa att gå banan ”med hund”, alltså att en av dom andra kursdeltagarna fick agera ”hund” man vi sprang banan. Intressant att agera hund, se hur mycket/lite föraren faktiskt tittar på en.

image

Första övningen jag och Cia hamnade på, var tunnlarna. Här skulle vi springa som i en åtta genom tunnlarna, och göra ett fint framförbyte vid hindret. Jag och Marley hade lite struligt med ena tunnelingången där han inte riktig ville gå in, men med tanke på att han inte tagit såna svåra tunnelingångar innan så tyckte jag ändå han gjorde det riktigt bra! Hoppet var det inga som helst problem med. Dessutom sprang han med ett stort leende och tungan hängandes i ren lycka.

Nästa övning var ett gäng olika hopphinder i en stor cirkel, där vi helt enkelt skulle lära hundarna att hopphindren kan se lite olika ut. Många av dom här hindren var helt nya för Marley, så vi fick ta dom ett i taget i början för att han skulle bli bekväm med varje hinder. Men efter ett litet tag kunde vi ta ett par hinder i följt. Jag blir gång på gång imponerad av denna lilla hund hur glad han är, lättlärd och hela tiden vill jobba och lära sig mer. Otroligt skojig hund att jobba med! Här hoppade vi bland annat däcket (med lite hjälp av hinderstöd på sidorna), muren, långhoppet, några vanliga hopphinder, samt säcken. Första gången med säcken för Marley, men han tog den glatt med bra fart ändå, med lite hjälp med ”ljus i slutet på tunneln”. Men att släpet låg på hans rygg när han åt godis, det bakom honom inte det minsta!

Nästa övning var slalom, men den missade vi tyvärr. Jag gick ut och rastade Marley mellan den övningen, då han började kännas lite låg och inte lik sig själv. Ute hann vi knappt ut genom dörren innan han ställde sig och kissade, så han var nog riktigt kissnödig! Under rastningen råkade han skada tassen, så han haltade ordentligt och blödde lite. Så vi fick istället nöja oss med att titta på när Cia och Goldie körde slalomet 🙂 det var en minst sagt trött hund som åkte tillbaka hem till sin matte, han låg och stensov i mitt knä hela vägen. Det tar på krafterna att vara på agilitykurs minsann!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s