Tävling i karlstad

Med bilen fullpackad och nytankad begav jag och Milo oss mot Göteborg för att plocka upp Maria och Lizzie, och sedan vidare mot karlstad. Vi skulle nämligen iväg och bo på hotell över natten för att tävla dagen efter. Såå spännande att bo på hotell med hund, det är inget jag har gjort innan.

image

Nöjd Milo när vi äntligen checkat in på hotellet. Mys att vara iväg på äventyr med matte utan Dixon säger han!

image

Milo och Lizzie, rumskompisar för natten.

Väl incheckade på hotellet med hundarna på rummet (i sina burar för att vara på den säkra sidan att dom inte hittar på bus när vi var iväg) så gick vi till restaurangen och åt av kvällsbuffén som det bjöds på. Jag är ju rätt så kräsen, så tyvärr föll inte maten mig i smaken.. Men jag nöjde mig med mackor och te, nästan lika gott det ibland. På rummet sen blev det bara att slappa resten av kvällen, titta på melodifestivalen och käka godis. Efter mycket hundprat gick vi ändå och la oss i hyfsat god tid. Skönt det, för dagen efter väntade en lång tävlingsdag!

Vi var på plats på tävlingen redan strax innan 8. Då hade Alexandra redan hunnit dit och varit snäll och passat platser till oss så vi kunde ha våra burar vid hennes. Upp med burarna, lämna in musiken och sen börja banvandra. Jag gick mitt program ett par gånger för att känna av ungefär vart jag skulle starta, efter det hämtade jag in Milo som fick gå ett par varv inne på banan också, lukta in stället lite. Jag körde något enkelt tricks med honom, och sprang sen av för att kunna belöna massor. Jag vill gärna att han får in det tänket när vi är på tävlingsbanan, att man måste prestera något litet för att få en belöning. Känslan var bra, även om jag såklart kände av nerverna..

Första starten vi hade, hade jag redan bestämt skulle bli en diskstart. Anledningen var främst för att jag skulle försöka bibehålla träningstänket och därför hålla nerverna i schack. Det gick sådär med nerverna, men bättre än förväntat faktiskt. Milo var något disträ, men ändå helt okej med. Särskilt andra omgången ute på banan (vi gick av en gång och belönade utanför) så var han riktigt med och på hugget. Men då hade även mina nerver släppt, när vi redan hade diskat oss liksom, då försvann all min press på mig själv och jag blev mer avslappnad.

image

All denna väntan mellan klasserna..

Andra starten tänkte jag att vi skulle köra på så länge han höll ihop, men jag hade inte planerat redan från början att vi skulle diska oss. Därför var pressen på mig själv betydligt högre, och nerverna även där.. Efter en liten bit in i programmet känner jag att jag börjar tappa honom, därför släpper jag alla planerna på programmet, improviserar en hel del bara för att försöka få honom att ha roligt inne på banan med mig. Och det kändes mycket bättre faktiskt! Även om det resultatmässigt är våran absolut sämsta start (om man inte räknar med diskningarna då), men känslan och attityden är jag riktigt nöjd med! Framförallt på slutet där han till och med busade lite med mig.

Domare nr 1:
Precision och samarbete: 6,5
Innehåll: 6,5
Tolkning av musiken: 7,0
Kommentar: Lite okoncentrerad och en del nosade, drar ner på flytet. Det gör också att planering och tolkning inte riktigt syns idag. Musiken väl anpassad till hunden och matte jobbar jättebra!

Domare nr 2:
Precision och samarbete: 5,0
Innehåll: 6,8
Tolkning av musiken: 7,4
Kommentar: Fin spring i beina!! Kan bli bra! Lykke til!
(Norsk domare)

Vi slutade på 19,60 poäng och en 25e plats av 32 starter. Men dom sista 7 starterna var sådana som diskade sig, så vi fick lägst poäng av dom som inte diskade sig. Men det gör inget alls, för enligt mig var det här ändå våran bästa start någonsin för vi hade så bra känsla inne på banan.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s