Agilitykurs steg 2, del 2

I måndags var vi på andra kurstillfället på agilitykursen, fluffhunden och jag. Det var samma upplägg denna gången, att bli indelade i par. Jag och Marley fick denna gången vara med en DSG som heter Milton. Milton är ca 1 år, full av energi och älskar agility – vilket han gärna talar om med frustrerade skall så fort han inte får springa. Marley däremot tycker skallen är lite jobbiga och blir lätt lite låg då. Intressant nu missmatchat par helt enkelt!

image
Här nedan syns två andra alternativ på övningen, men som jag och Marley inte körde ikväll.
image

image

Första övningen var att springa genom tunnlar, här skulle vi öva hundarna på att ta dolda tunnelingångar men även att öva på framförbyten och kunna springa på riktigt fort på raksträckorna. Marley jobbade på bra, men var stundtals påverkad av en skällande Milton vid sidan om. Jag är ju i vanliga fall vad vid att köra Embla, en stor snabb BC med onödigt bra tunnelsug. Handlingen med Marley blir typ raka motsatsen – där måste jag följa med ända fram till tunnelingångarna, småspringa på stället för att inte sticka iväg för långt ifrån honom utan istället ligga jämsides och springa tillsammans, jag måste börja mig mycket för att ha mina handlingshänder i hans ögonhöjd. Men det är roligt med så olika typer av hundar! Man lär sig massor på det!

image
Duktig kille sitter och väntar på sin tur under tiden Milton kör.

image

Vi körde sedan denna övningen, som går ut på att hunden ska lära sig att sväng med när föraren vrider på överkroppen. Så man ska som förare alltså ”bara” stå i mitten och snurra runt, medans hunden ska springa runt och ta alla hindren. Vi baklängeskedjade med en godisskål som Marley kunde söka sig mot, och börja med ett hinder, sedan två, tre osv. Med Marley med denna övningen var det viktigt att inte gå för fort fram, ofta backa ett steg eller två så det inte blev svårt för många gånger i rad. Men han skötte sig bra under hela övningen, förutom i slutet när han blev lite låg. Men en kissepaus ute löste det hela, sen var han fit for fight igen inför sista övningen för kvällen.

image

Sista övningen var A-hindret. Marley tyckte det var läskigt först och vände halvvägs upp. Jag tror det var en kombination av att höjden skrämde honom, men också att han inte orkade springa ända upp. Så till sist sänkte vi ner A-hindret så det blev flackare och alltså enklare att ta sig upp på. Efter ett par såna vändor upp och ner, så blev A-hindret ett av hans favorithinder. Innan vi skulle avsluta och åka hem så sprang han dit ett par gånger till bara för hindret var så roligt. Söthunden!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s