Onsdagsträning

image

Idag hämtade jag upp Embla och åkte till hundspektra för att träna tillsammans med några vänner. Denna gången var det hundar Embla inte är van vid att träna med, även om hon träffat den ena på flera promenader innan. Alltid kul att träna med lite nya människor och hundar! Vi körde en enkel bana med 4 hinder rakt fram. Jag vill verkligen jobba in det där ”fram”-kommandot så det sitter i alla lägen. Vi övade också på att vända tight efter sista hindret, och ta dom resterande 3 på tillbakavägen, för att göra samma sak igen och vända tight efter sista hindret. Detta lärde sig Embla snabbt att när jag höjer en plockhand/nya handlingshanden, så ska hon vända efter hindret. Måste bara komma på ett bra kommando till det..

Vi körde också en enklare bana med en makarontunnel i ena ändan av hindren, där vi övade på att ta den bortresta tunnelingången. Mycket svårt sa Embla, som gärna ville ta den första ingången. Överlag tyckte jag hon skötte sig bra på träningen, hade ett bra tempo och driv men lyssnade ändå på minsta lilla signal från mig. Duktig tant! ❤

image

Efter att timman på hundspektra var slut så åkte jag och Alex upp till Borås BK för lite mer träning i det härliga vädret. För Emblas del blev det mest startträning och att vi testade dom olika leksakerna som är med i träningsväskan. Hon gillar alla leksakerna när hon får dom en och en, men jag ville ändå kolla vilka som var favoriter när hon hade alla att välja på. Så på bilden här ovan ser vi Embla ligga och vänta på ett frikommando efter att jag kastat ut alla leksakerna så hon sen fick springa och hämta dom. Det blev inte riktigt som jag trodde, då det nästan kokade över i hennes huvud av alla leksaker som låg överallt, så hon tog en och sprang runt med den ett tag, tills hon fick syn på en annan favorit och då bytte till den, tills hon sprang över en tredje favorit, och då bytte igen. Men jag fick ändå ett humm om vilka hon gillade bäst, och det höll sig ungefär som jag hade trott. En trött och nöjd tjej blev sen lämnad hemma efter flera timmars lek, bus och träning.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s