Agilitykurs steg 2, del 3

image

Stjärna där vi skulle ”fäkta” mot mittenhindret.
Första övningen på kvällens kurs var den här. Här var tanken att vi skulle springa fram mot hindren, hunden skulle ta det ena på sidan av bara farten, sen skulle vi ställa oss som om man fäktar mot mittenhindret, för att lära hundarna att ta det vi pekar på. Sedan ta det sista hindret av bara farten och belöna. På sikt flyttar man alla hinder sakta utåt åt varje håll, men föraren stannar hela tiden kvar i linje med dom två främre hindrens inre hinderstöd. Utan hunden ska ändå ta mittenhindret när man fäktande pekar på det, trots att det är ett par meter bort.

Marley hade lite svårt för det här i början, och svängde med lite väl bra när jag vred mig för snabbt i överkroppen. Men när jag väl blev medveten om vad jag själv gjorde och styrde upp det, så gjorde Marley övningen klockrent!

image

En liten bana där vi fick öva på olika byten mellan hinder 3-5.
Här fick vi alla testa på att göra ett framförbyte mellan 3-4, blindbyte mellan 3-4 och bakombyte mellan 4-5. För våran del blev framförbytet bäst, då Marley fortfarande behöver det extra stöder det innebär när man har kontakt med honom hela tiden.

image

Balans och gunga.
Detaljträning på dessa båda kontaktfältshinder gjorde vi också. Marley tycker balansen är lite läskig när han är högst uppe på själva bommen, men har bra fart både på uppfarten och nedfarter. Vi valde att bara köra nedfarter där vi klickade och belönade så snart han trampade på kontaktfältet. Det känns inte som att jag kommer ha några problem med att han hoppar kontaktfälten, men jag vill ändå börja lägga värde i dom ändå, fall ifall liksom. Tänker mig att farten på bommen kommer sen, om man kanske kan sänka ner balansen lite och springa på den ett tag, för att sen successivt höja upp den igen.

Gungan tog Marley klockrent. Det är verkligen ett av hans favorithinder! Denna gången sänkte vi ner den så det inte blir så långt ”fall” när den vippar över, och Marley fick springa på den själv utan att jag bromsade upp något. Vi ska jobba vidare på detta sätt, gärna med en liten klick baconost längst upp på gungan så han verkligen söker sig ända ut varje gång han springer upp på den – det kommer behövas på äldre, tyngre gungor när vi börjar tävla sen.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s