Agilitykurs steg 2, del 4

image
Söka hinder på linje.
Denna övningen gick ut på att ha lite lätt sneda hinder på en linje, så ska hunden söka den rikaste vägen över alla hindren ändå. Successivt ska man vinkla upp hindren mer och mer, så det blir en tightare linje mellan hinderstöden, som på bilden ovanför.

Denna övningen gick bra, även om Marley gärna drar sig mot mig mellan hindren. Bygga mer värde i hindren är prio för oss framöver, så han söker dom av sig själv.

image
Runt
Vi tränade också en del på ”runt”. Detta är något jag och Marley bara testat på lite lätt innan, så det var bra att få lite tips och hjälp på traven. Marley förstod denna övningen riktigt bra och insåg snabbt hur han skulle göra för att få godis. Nu gäller det bara att nöta övningen så kommandot sätter sig.

image
Sväng
(Hunden svänger ut/bort från föraren, efter att den tagit hindret)
Här fick vi börja med det ena hållet, jag valde ”sväng”. Då har man hunden vid sin sida, i fotposition på båda sidorna, och lockar den att snurra runt sig själv, ut från föraren oavsett vilken sida den är på. Så småningom om ska den söka sig ut från ens sida om man ger kommando, och då börjar man jobba med hinder, med bommen liggandes på marken mellan två hinderstöd. Tanken är att hunden ska göra likadant här som vid sidan om en, men söka sig över hindret först och sedan ut ifrån en (har man hunden på vänster sida om sig så ska den över hindret och sedan runda det värsta hinderstödet, och tvärtom).

Marley tyckte att det här var lite svårt, särskilt att generalisera att det är ur ifrån mig, åt båda hållen, han ska snurra. Men med lite träning kommer han snart förstå vad det är han ska göra.

image
Till
(Hunden svänger in mot föraren, efter att den tagit hindret)
När hunden kan alla stegen i ”sväng”, DÅ är det dags att göra likadant men tvärtom – lära hunden att svänga in mot föraren när den är i fotposition på båda sidorna.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s