Utvärdering: februari (och mars)

Ojoj, här var det längesen jag skrev något om månadens mål. Tiden har bara sprungit iväg, och helt plötsligt insåg jag att jag hade missat en hel månad. Tyvärr har jag haft lite privata grejer som ställt till det, som gjort att jag behövt fokusera på annat än mobilen, sociala medier och bloggen. Men nu så, nu ska det bli andra bullar minsann!

Milo
– Förstärka upp ett uppmärksamhetsljud, som går att använda i svåra miljöer (tex tävling) istället för knäpp med fingrarna.
Jag har börjat jobba lite med det här, men på ett helt annat sätt egentligen än just med enbart ett ljud. Nu för att få Milos fokus så klappar jag i händerna och springer snabbt ifrån honom en liten bit – vilket genast gör att jag får hans fokus. För oss duger det bra just nu.
– Jobba vidare med backa, MED target.
Backandet mot target har blivit otroligt bra! Han söker sig fint rakt bakåt, jobbar högt och bra med baktassarna för att känna när han kommer rätt. Dessutom har han börjat få upp en otroligt bra fart.
– Börja träna på att runda föremål.
Detta har vi inte alls börjat med tyvärr. Förutom med tävlingarna under mars, har vi tagit det rätt lugnt med freestylen nu det senaste.
– Och även kunna gå flera varv runt föremålet, på avstånd.
Se ovanstående.
– Få in säkrare placering i ”sitt på ryggen”.
Han söker sig bättre framåt över axeln, sitter även mer stadigt kvar trots att jag gör min slutpose – nu väntar han på ett okej att få hoppa ner.
– Jobba vidare med skänkelvikningen.
Detta har vi kikat lite på sen sist, men inte mer än så tyvärr.
– Börja kika lite på position nio, fast under en krypande förare.
Inte gjort detta alls, pga den lilla vilan vi haft nu ett tag förutom med tävlingarna.

Fortsätta med vattenträningen, även kolla över möjligheter till att gå kortare pass ute med klövjeväskorna igen. Samt leta efter någon sorts balansboll att köpa.
Vattenträningen har vi kämpat på med under hela februari, däremot inte lika bra under mars. Klövjeväskorna har vi inte kommit ut med alls, vädret har varit på tog för varierande för det. Balansboll har jag totalt glömt av att jag skulle leta efter.

Dixon
– Ännu mer stadga i ”kanin”.
Stadgan börjar sakta men säkert komma där, däremot behövs det fortfarande en del hjälp med en ”omvänt lockande-hand” relativt nära.
– Jobba vidare med ”åttan”, börja lägga på kommando.
Rörelsen har börjat sätta sig. Än behövs viss handhjälp, men inga godishänder och inga händer viftandes nere runt benen, nu räcker det att hålla fram en strax bakom/under rumpan för att hjälpa honom in mellan benen.
– Börja kika lite på burken-övningen.
Denna har vi inte jobbat med alls tyvärr.
– Börja kika på klossträning.
Heller inte denna.

Kämpa vidare med simträningen, och även att gå i vattnet. Samt miljöträningen hos Anna kring bassängen och rutinerna runt det. Även kolla över möjlighet till att köpa någon sorts pilatesboll.
Simträningen har vi kämpat på med bra under februari, under mars har vi tyvärr tappat dom rutinerna något. Miljöträningen runt Annas bassäng har det däremot gått betydligt bättre med, senaste gångerna har Dixon varit i vattnet och simmat någon minut! Han gillar det inte, men han gör det. Däremot glömt av det där med balansbollen.

Embla
– Slalom, slalom, slalom – börja nöta det MED bågar, med 12 pinnar.
Hon har faktiskt börjat ta slalomet själv, 12 pinnar, utan bågar. Nu har jag oftast en båge i början som lite hjälp att hitta in på rätt håll, och en på näst sista porten eftersom hon ibland kan få för sig att gå ut där och titta efter belöningen, men bara om jag är på hennes svåra sida dvs högerhandling.
– Mer självständigt sug på olika typer av hinder, med enbart kommandot som enda hjälp (helst helt stillastående förare).
Detta går bättre och bättre, även om det alltid kan bli ännu bättre såklart!
– Börja kika på ”tight/vänd”.
Vi har börjat jobba i en åtta över ett hinder, även köra idioten. Däremot har jag fortfarande svårt att bestämma mig för kommando, men i dagsläget lutar det åt ”sväng” = ut ifrån mig oavsett håll, och ”till” in mot mig oavsett håll.
– Staketet.
Går bättre och bättre, jag har blivit bättre på att få bak min axel ordentligt, vilket också gör att Embla är bättre på att ta hindret när hon ska in mot mig.
– Farten får vi inte glömma av nu när vi kör mycket tekniska detaljer!
Tackvare mycket ”fram”-övningar, rundbanor och idioten så har hon bibehållit sin fart. Men jag vill gärna få den snäppet bättre ändå.

Marley
– Börja få in lite självständigt sug både på tunneln och hopphinder.
Tunnlarna är svåra om dom är böjda, men annars suger han bra på både hinder och tunnlar, så länge det inte blir för tekniskt svårt. Så vi tar ett steg fram, och ett steg bak, två steg fram, ett steg bak osv – allt för att han ska ha kvar glädjen i träningen och inte tycka det blir för svårt.
– Börja kika på grunderna med slalomet, MED bågar.
Slalomet tar han klockrent med bra tempo, med 8 pinnar och bågar. Vi ska fortsätta med bågarna tills han tar det bra med alla 12 pinnarna, och då börja jobba bort en båge i taget.
– Enklare handlingsövningar, så som cirkelträning.
Detta gör vi lite av, men han har lättare för det om det är hinder inblandat. Men vi övar lite med vanlig handlingshand, plockhand och skickhand just nu.
– Enklare start-övningar, så som ”Klara, färdiga…. GÅ!”.
Detta kommer det bli mer av nu när värmen börjar komma, och vi kan vara ute i skogen och träna på dagarna = jag kan löjla mig hur mycket jag vill utan att oroa mig för att någon annan ser eller hör.
– Lekträning!
Det kör vi lite av inför varje träningspass – för att få göra det roliga ute på agilitybanan, så måste man också leka lite innan. I dagsläget belönar jag alltså leken, med agility. Förhoppningen är längre fram att jag ska kunna göra så, men inför varje övning, och att han då på sikt ser leken som belöning istället för agilityn.
– Lockträning.
Har vi faktiskt lagt ner. I dagsläget kör vi en variant av RC och kommer att fotsätta så tills jag märker att det inte skulle funka längre.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s