Lite tid att andas..

image

Ibland behöver jag bara lite tid att andas, sluta tänka och bara vara i nuet. Det är det hundarna och hundträningen gör för mig. Det är därför jag orkar/hinner träna 4 hundar med allt vad det innebär. Hundarna är mitt sätt att koppla av, varva ner, sluta tänka på allt man kan tänkas stressa upp sig för, sluta oroa mig och bara vara i nuet. För är jag inte i nuet när jag är med hundarna, ja då missar vi något under träningen, eller så hinner hundarna sticka iväg efter ett intressant rådjursspår eller liknande under promenaderna. Med alla ”mina” hundar, både egna hundar och lånehundar, så måste jag verkligen vara MED dom under tiden jag är med dom, det funkar inte att ha tankarna på annat håll. Igår var en sån dag när det var extra mycket snurr bland tankarna, så jag tog med mig mina egna små och åkte ut till Vänga mosse. Det är ett helt fantastiskt område, med otroligt vacker natur, man möter i stort sett aldrig någon dessutom är största delen av rundan spångar – alltså kan hundarna gå lösa och jag vet att dom är där jag vill ha dom. Efter en härlig promenad så satte jag mig till sist ner på spången för att bara iaktta hundarna, vad dom gör och inte gör, hur dom samspelar med varann, vad som intresserar dom när dom utforskar. Till sist kom båda hundarna fram till mig och kröp upp i mitt knä. Sen satt vi så, ett bra tag, och bara njöt av varandras sällskap, naturen, solens värme och lugnet spred sig äntligen i kropp och sinne.

image

image

image

image

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Lite tid att andas..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s